Llegeixo en alguns mitjans que un grup de científics espanyols afirmen haver demostrat que el consum
moderat i diari de vi negre exerceix un efecte beneficiós a la flora
intestinal. El treball, que va ser publicat en la revista American Journal Of Clinical Nutrition assenyala que el consum
d'una copa de negre al dia millora la microbiota intestinal gràcies a
l'efecte dels polifenols que inhibeixen els bacteris perjudicials i
reprodueixen les que són beneficioses per a la salut. D'aquesta
manera, la beguda protegiria contra diversos trastorns intestinals,
malalties inflamatòries, l'obesitat i fins i tot el càncer. Per
aconseguir aquests resultats, es va fer un seguiment a un grup de deu
homes durant vint dies. Entre els resultats de l'anàlisi també ressalta
que el vi negre ajudaria a reduir els nivells de triglicèrids, de
colesterol “dolent” o LDL, els marcadors d'inflamació i la pressió
arterial. L'estudi ha estat realizat per
científics del Centro de Investigación Biomédica en Red-Fisiopatología
de la Obesidad y la Nutrición (CIBERobn) en col·laboració amb
investigadors del programa Ingenio-Consolider (FunCFood).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada