La terceea edición de la Festa del Trepat de Barberà de la Conca ha tingut, segons l’organització, “un gran èxit de públic, malgrat les elevades temperatures de divendres i dissabte passats”. L'objectiu de la Festa del Trepat, organitzada per l’Ajuntament de Barberà de la Conca, no era altre que “potenciar aquesta varietat única del territori i fer-ne promoció. I per fer-ho va vincular el vi i l’art en un entorn de indiscutible bellesa com són els diferents portals de les cases i altres edificis emblemàtics d’aquesta vila mil·lenària”. Els deu cellers que hi van participar (Carlania celler, Carles Andreu, Clos Montblanc, Cooperativa de Barberà de la Conca, Cooperativa Vinícola de Sarral, Eco Setrill, Gatzara Vins, Mas Foraster, Mas del Tossal i VidBertus) van compartir espai amb deu artistes de reconegut prestigi (Duván López, Eduardo Diaz, Joan Fuguet, Jordi Oliver, Lluís Soler, Núria Albà, Núria Rión, Santiago Fernández i Victòria Pujadas) en deu indrets característics del poble. A més, durat els tres dies de la festa hi van haver altres mostres artístiques als carrers i al castell de Barberà de la Conca (Enric Adserà, Pedro Alba, Miquel Angel Anadon, Jordi Carreras, Magda Guillen, Jordi Pericot, Iago Pericot i Gerard Rosès).
La festa es va iniciar el
divendres al matí amb la presentació d’un estudi sobre el trepat fet per
l’empresa Vitec, encarregat per la DO Conca de Barberà, que es va fer al
castell de Barberà de la Conca. Per la tarda, la festa es va obrir als
visitants amb una xerrada sobre el trepat, a càrrec de Joan Gómez Pallarés,
enòfil i autor del web www.devinis.org i una posterior sessió de cinema. El
dissabte, dia fort de la festa, s’inicià amb un brillant pregó a càrrec de
l’escenògraf Iago Pericot, per continuar amb unes visites guiades a les vinyes
de trepat; l’activitat Atrapa el trepat, un tast guiat pel sumiller Xavier
Nolla; tasts guiats dels diferents vins presents a la Festa, tallers
infantils... i va acabar amb un multitudinari concert de jazz al patí del
castell. El diumenge, es va obrir amb el tradicional esmorzar popular i la
trobada de col·leccionistes de plaques de cava davant de la cooperativa, seguit
de tastos guiats i la mostra d’art al castell. Tanmateix, “l’èxit central de la
Festa va ser la possibilitat de recórrer els carrers de la vila i gaudir del
treball dels artistes i dels celleristes, que oferien els seus productes a peu
de carrer i xerraven amb totes les persones que s’acostaven als diferents
portals”. Per últim, el dilluns 2 de juliol, la Festa va mostrar la seva
vessant més professional amb un tast guiat pel sumiller Xavi Nolla dels
diferents vins dels cellers participants a la Festa adreçat a professionals, que
es va fer al mateix castell.
L’organització i l’Ajuntament de
Barberà de la Conca valora “molt positivament” el desenvolupament de la Festa,
que creu que “ha fet un pas definitiu cap a la seva consolidació i difusió fora
de la comarca”. També vol agrair la mostra de solidaritat dels cellers presents
a la Festa que han decidit cedir els ingressos derivats dels tastos que han
servit durant la celebració de la Festa a l’Ajuntament per ajudar a fer front a
les despeses de reparació de les afectacions d’una important esquerda de més de
200 metres
de llargària que divideix el poble i que ha afectat nombrosos habitatges.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada