dimarts, 3 de juliol del 2012

El cava Montferrant rega les tapes de 'Els sabors de l'horta' del Baix Llobregat




Els restauradors i els pagesos del Baix Llobregat es van convertir aquest dilluns una vegada més en els protagonistes d’una de les accions de la campanya gastronòmica «Els sabors de l’horta 2012». En una jornada organitzada pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat i el Consorci del Parc Agrari, més d’una quarentena entre prescriptors gastronòmics i premsa especialitzada van poder degustar les propostes culinàries que van elaborar per a l’ocasió tretze restaurants del Baix Llobregat que estan adherits a la campanya dels Sabors de l’Horta: Hotel Can Rafel, Plats, Gastrobar Ona Nuit i Ona Nuit Restaurant Galeria Café, Sinfonia – Hotel Sallés Ciutat del Prat, La Lluna en un Cove, Les Marines, Amarena, El Petit Bonet, El Racó, Follia i Follia de Pot, i El Mirador de Sant Just. Segons l’organització de l’acte, “la proximitat de l’agricultura del Baix Llobregat, sovint tan desconeguda, ofereix a restauradors i consumidors un producte fresc, així com la possibilitat de conèixer els professionals que l’han produït. El consum de productes de proximitat contribueix al manteniment d’una agricultura amb més de dos-cents anys d’història, especialitzada i de qualitat al nostre entorn urbà”. S’afegeix que “aquest saber fer dels restauradors i dels pagesos de la comarca, i l’objectiu que comparteixen de transmetre els valors d’aquest producte i la riquesa del Baix Llobregat, ha permès continuar amb la campanya gastronòmica «Els sabors de l’horta»”.  
A la masia de Can Comas, seu del Parc Agrari, la consellera de Turisme del Baix Llobregat, Maria Miranda, va donar la benvinguda als més de quaranta gastrònoms i periodistes especialitzats de la comarca i de la resta de Catalunya i va ressaltar la importància d’aquest territori com a “últim espai agrari de l’àrea metropolitana de Barcelona” i el paper que juga com a “rebost de la capital catalana”. Anteriorment a aquest acte, els mitjans van fer un recorregut de descoberta als cultius d’Alaball, de la mà del pagès Enric Alaball, un dels joves pagesos més innovadors de la comarca, i Cristina Roig, xef, professora d’una prestigiosa escola d’hostaleria de Barcelona i col·laboradora gastronòmica del Baix Llobregat. Tanmateix, el grup participà en un taller de mojito, però amb un ingredient innovador, l’alfàbrega morada. D’aquesta manera, van poder percebre les característiques dels productes insòlits i de temporada. A continuació, el grup es va traslladar a la Masia Can Comas, seu del Parc Agrari del Baix Llobregat, on els estaven esperant tretze restaurants participants en la campanya gastronòmica «Els sabors de l’horta 2012», amb tretze tapes mostrant la qualitat i varietat de què gaudeix la gastronomia del Baix Llobregat. Tanmateix, aquestes van estar acompanyades per cava del grup Montferrant, que també regenten les Caves Roger Goulart de Sant Esteve Sesrovires.
La campanya gastronòmica «Els sabors de l’horta del Baix Llobregat», promoguda pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat i el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat i amb la col·laboració dels gremis d’hostaleria de la comarca, té com a objectiu promoure el producte local i de proximitat als restaurants del Baix Llobregat. Els trenta nou restaurants que participen a la campanya per al 2012 ofereixen a les seves cartes diverses propostes culinàries en què els productes dels Parc Agrari són els protagonistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada