dilluns, 9 de juliol de 2012

Els joves viticultors triomfen als premis de la Conca de Barberà


El divendres dia 6 de juliol, a dos quarts de deu de la nit i al restaurant Simó de Palau de l’Espluga de Francolí, es va celebrar el sopar del sector vitivinícola de la DO Conca de Barberà. I durant aquest sopar es va fer l’entrega dels premis als vins guanyadors del XXII Concurs i l’entrega del premi Jaume Ciurana a un dels cellers de la comarca. Al sopar van assitir un centenar de persones vinculades al món del vi de la Conca de Barberà: viticultors, pagesos, celleristes, enòlegs, etc. A l’acte també va estar present el president de la DO Conca de Barberà, Carles Andreu, acompanyat de Julieta Foraster, presidenta de l’Associació d’Embotelladors de Vins i Caves de la Conca de Barberà, de Jordi Bort, director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), d’Anton Vallvé, director dels serveis territorials de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a Tarragona, i David Rovira, alcalde de l’Espluga de Francolí.
Aquest any el certamen “destaca”, segons el Consell Regulador de la DO Conca de Barberà, perquè una part dels premiats provenen del Viver de Celleristes de Barberà de la Conca o de cellers que han sorgit d’aquesta iniciativa. Després de l’aposta que ha suposat aquest projecte sembla que dóna bons fruits i que les noves generacions de viticultors de la Conca es consoliden elaborant caldos de qualitat. De fet, Jordi Bort, director de l’Imcavi de la Generalitat, va destacar en el seu discurs la quantitat de jovent present al sopar i amb un premi sota el braç, afegint que “el relleu generacional i la qualitat dels vins a la DO Conca de Barberà està més que assegurat”. Però a més, també es confirma aquest any la feina ben feta des de les cooperatives amb uns vins molt ben elaborats ja que també han rebut la seva recompensa amb una bona qualifiació. Una altra novetat, després que l’any passat se’n fés una distinció especial, és que s’ha instaurat el premi al millor vi negre trepat. També va ser emotiva l’entrega del premi Jaume Ciurana concedit al celler Escoda-Sanahuja de Prenafeta per ser un gran impulsor de la viticultura biodinàmica a la Conca de Barberà.
El concurs de Vins i Caves de la DO Conca de Barberà representa, segons el Consell Regulador, “una cita important per als cellers que s’hi presenten”. Es tracta d’un tast a cegues, és a dir, que en el moment del tast no es coneix el celler ni la marca d’on prové el vi. En el tast s’avalua en quantitat i qualitat les característiques visuals, olfactives i gustatives. Entre aquestes característiques hi ha l’estructura, l’harmonia, i la permanència en boca, etc. Per això és un moment especial pels cellers l’entrega d’aquests guardons. El comitè de tast estava integrat per 15 enòlegs i professionals del sector vitivinícola que van donar la puntuació als diferents vins presentats. Tots els cellers han estat convidats a participar i només poden presentar un vi i cava per categoria. Els vins que es van presentar procedien d’una vintena de cellers de la DO Conca i es van dividir en 11 categories (blanc jove, blanc fusta, rosat, negre jove, negre jove fusta, negre criança, negre reserva, negre trepat, cava brut, cava brut nature i cava rosat).

Millor vi BLANC JOVE :
SUSEL 2011, del celler Rosa Mª Torres
2n classificat:
VEGA AIXALÀ Gx/Ch 2011, de Vilanova Vins
3r classificat:
CASTELL DE LA COMANDA Mac/P 2011, de Castell d’Or
Millor vi ROSAT JOVE :
FRANCOLÍ Trepat 2011 , de Castell d’Or
2n classificat:
RENDÉ MASDÉU Syrah 2011, del Celler Rendé Masdéu
3r classificat:
BLANCA·FLOR Trepat 2011, de Cellers Domenys
Millor vi NEGRE JOVE:
BLANKAFORTI Cs/Gx 2011, del celler Jordi Llorens
2n classificat:
JOSEP FORASTER Ull/Cs 2011, de Mas Foraster
3r classificat:
BLANCA·FLOR Ull/Mt/Cs 2011, de Cellers Domenys
Millor vi NEGRE JOVE FERMENTAT I/O CRIAT EN BÓTA:
MOLÍ DELS CAPELLANS selecció 2010, de Molí dels Capellans del Viver
2n classificat:
Rd Roure Cabernet Sauvignon 2010, del celler Rosa Mª Torres
3r classificat:
LA MUSA Mt/Cs/Sy 2010, del celler Marta Pedra
Millor vi NEGRE TREPAT:
JOSEP FORASTER Trepat 2010, del celler Mas Foraster
2n classificat:
MOLÍ DELS CAPELLANS Trepat 2010 del Viver Vitivinícola
3r classificat:
CARLES ANDREU Trepat 2010 del celler Carles Andreu
Millor vi BLANC FERMENTAT I/O CRIAT EN BÓTA:
MOLÍ DELS CAPELLANS Ch 2010, de Molí dels Capellans del Viver
2n classificat:
SANSTRAVÉ-FINCA GASSET Ch 2011, del celler Cal Gasset
3r classificat:
VIOGNIER 2010, del celler Rosa Mª Torres
Millor vi NEGRE CRIAT EN BÓTA:
GATZARA (Mt/Cs/Ull)2009, de Gatzaravins del Viver Vitivinícola
2n classificat:
MOLÍ DELS CAPELLANS Cs. 2007, de Molí dels Capellans del Viver
3r classificat:
EMBIGATS DE LA MARIA Ull 2009, del Guspí del Viver Vitivi.
Millor vi NEGRE RESERVA :
CARLANIA Mt/Tr 2007, de Carlania Celler
2n classificat:
CASTELL DE LA COMANDA Cs 2004, de Castell d’Or
3r classificat:
RENDÉ MASDÉU Cs/Mt 2007, del Celler Rendé Masdéu
Millor CAVA BRUT:
CARLES ANDREU 2010, del celler Carles Andreu
2n classificat:
CASTELL DE LA COMANDA GR 2008, del celler Agrícola de Barberà
3r classificat:
LES TRES NAUS, de cellers Domenys
Millor CAVA BRUT NATURE:
CASTELL DE LA COMANDA GR 2007, del celler Agrícola de Barberà
2n classificat:
LES TRES NAUS 2008, de cellers Domenys
3r classificat:
CARLES ANDREU Reserva 2010 i PORTELL Vintage 2007
Millor CAVA ROSAT:
SIMÓ DE PALAU Trepat 2009, de Caves Simó de Palau
2n classificat:
CARLES ANDREU Brut Trepat 2010, del celler Carles Andreu
3r classificat:
PUIG DE SOLIVELLA Brut Trepat, de Castell d’Or
PREMI JAUME CIURANA concedit al celler Escoda-Sanahuja de Prenafeta per ser un gran impulsor de la viticultura biodinàmica a la Conca de Barberà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada