divendres, 27 de juliol de 2012

El Josep Foraster Trepat 2010, "memorable" vi per 20 $ segons The New York Times



El rotiu nord americà The New York Times ha destaca un trepat de la Conca de Barberà en un article que va publicar el passat 24 de juliol el periodista Eric Asimov. Aquest crític de vins ha publicat un article titulat 'Memorable Bottles for $20' (Vins memorables per 20$), on destaca 20 vins de tot el món, que es caracteritzen per tenir una excel·lent relació qualitat preu, sempre que no superi els 20 dòlars. I és en aquesta selecció on el periodista Eric Asimov inclou el Josep Foraster Trepat 2010 del celler Mas Foraster, l’unic vi català escollit, segons s'ha informat avui des del Consell Regulador de la DO Conca de Barberà, que presideix Carles Andreu. De fet, a la ressenya del Josep Foraster Trepat n’apunta la localització: “es conrea a la regió catalana de la Conca de Barberà, al nord-est d'Espanya”. I n’explica les característiques destacant la seva “frescor i lleugeresa i el color cirera, amb un toc de xocolata amarga, deliciós quan està lleugerament fresc”.
Ricard Sebastià, enòleg i propietari del Celler Mas Foraster, està molt satisfet del reconeixement i també destaca la importància que té per la Denominació Conca de Barberà que un vi elaborat de trepat tingui aquesta repercursió. Des del celler també s’assenyala que la trepat és una varietat que per les seves característiques agrada molt als nordamericans. De fet, de les 15.000 ampolles que elaboren de negre trepat, unes 8.000 s’exporten als Estat Units, i, més concretament, a Nova York.
L'article de The New York Times “posa de relleu l'excel·lent camí que el vi de la Conca de Barberà està desenvolupant a l’exterior amb exportacions. I demostra la feina feta pels cellers i la qualitat i el carácter únic d’un territori que aposta per vins amb una varietat pròpia i diferent”,  segons el Consell Regulador de la DO Conca de Barberà

Aquest article del New York Times es pot llegir en aquest enllaç: http://www.nytimes.com/interactive/2012/07/25/dining/20120725-twentywines.html?ref=dining

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada