El Ple del Consell Regulador del Cava ha atorgat
a la collita del 2011 la qualificació de "molt bona", després de
finalitzar el procés de qualificació dels vins base cava i valorar l'informe
emès pels Serveis Tècnics i la proposta del Comitè de Tast. L'informe recull
els condicionants climàtics, els valors analítics ponderats per tipus de vins
de totes les partides que es van presentar a qualificació i la seva puntuació
en cadascun dels tastos efectuats pel grup d'experts que formen el Comitè de
Tast. En un marc general, les condicions
climatològiques de la campanya del 2011 van afavorir una maduració primerenca
del raïm respecte de la campanya anterior, així com un estat sanitari correcte..,
segons el Consell Regulador. En total, s'han qualificat 174.800.000 litres,
dels quals 156.700.000 són de vi blanc i 18,1, de rosat. Un total de 965.950 litres de vi
no ha aconseguit la qualificació. El període de qualificació ha durat uns cinc mesos,
de principis de novembre a abril. Els membres del Comitè de Tast van debatre
sobre si la qualificació de la collita 2011 havia de ser anomenada com a 'molt
bona' o 'excel·lent', per la seva alta qualitat, i finalment van decidir
definir-la com a 'molt bona'. Això “ens preludia una gran qualitat pel cava
després del seu procés d'elaboració”. Destacades fonts del sector desconfien, però, de les qualificacions per la seva magnificència. De
fet, des del 2005 només hi ha hagut anyades molt bones (2005, 2009 i 2011) o excel·lents (2006, 2007 i 2008) tret
de l’anyada 2010, que va ser qualificada com a bona.
Resum en xifres del procés de qualificació
Vi blanc 156.705.481 litres
Vi Rosat 18.107.422 litres
Total vi qualificat 174.812.903 litres
Aquestes destacades fonts del sector se l'agafen amb paper de fumar... Deu n'hi do si la desgràcia és tenir collites molt bones!!!
ResponElimina