divendres, 20 de juliol de 2012

La collita del 2011, qualificada com a "molt bona" pel cava




El Ple del Consell Regulador del Cava ha atorgat a la collita del 2011 la qualificació de "molt bona", després de finalitzar el procés de qualificació dels vins base cava i valorar l'informe emès pels Serveis Tècnics i la proposta del Comitè de Tast. L'informe recull els condicionants climàtics, els valors analítics ponderats per tipus de vins de totes les partides que es van presentar a qualificació i la seva puntuació en cadascun dels tastos efectuats pel grup d'experts que formen el Comitè de Tast.  En un marc general, les condicions climatològiques de la campanya del 2011 van afavorir una maduració primerenca del raïm respecte de la campanya anterior, així com un estat sanitari correcte.., segons el Consell Regulador. En total, s'han qualificat 174.800.000 litres, dels quals 156.700.000 són de vi blanc i 18,1, de rosat. Un total de 965.950 litres de vi no ha aconseguit la qualificació. El període de qualificació ha durat uns cinc mesos, de principis de novembre a abril. Els membres del Comitè de Tast van debatre sobre si la qualificació de la collita 2011 havia de ser anomenada com a 'molt bona' o 'excel·lent', per la seva alta qualitat, i finalment van decidir definir-la com a 'molt bona'. Això “ens preludia una gran qualitat pel cava després del seu procés d'elaboració”.  Destacades fonts del sector desconfien, però, de les qualificacions per la seva magnificència. De fet, des del 2005 només hi ha hagut anyades molt bones (2005, 2009  i 2011) o excel·lents (2006, 2007 i 2008) tret de l’anyada 2010, que va ser qualificada com a bona.

Resum en xifres del procés de qualificació

Nombre de mostres de vi base degustades: 539
Vi blanc 156.705.481 litres
Vi Rosat 18.107.422 litres
Total vi qualificat 174.812.903 litres

1 comentari:

  1. Aquestes destacades fonts del sector se l'agafen amb paper de fumar... Deu n'hi do si la desgràcia és tenir collites molt bones!!!

    ResponElimina