dimecres, 11 de juliol de 2012

Primer estudi científic sobre els beneficis del consum moderat de vi andalús de criança biològica

La Fundación para la Investigación del Vino y la Nutrición (Fivin) ha anunciat avui que coordina el primer estudi científic sobre els beneficis del consum moderat de vi andalús de criança biològica. Ja han estat seleccionades les mostres de vi per realitzar el primer estudi científic sobre els beneficis del consum moderat de vi andalús de criança biològica. A Andalusia hi ha tres denominacions d'origen que elaboren aquest tipus de vins –Condado de Huelva, Jerez, Manzanilla-Sanlúcar y Montilla-Moriless. Aquests vins ja s'han lliurat a l'equip mèdic per iniciar la fase d'intervenció de l'estudi als hospitals de Barcelona i Còrdova. L'estudi està dirigit pels equips mèdics del Dr. Francisco Pérez Jiménez, de l'Hospital Universitari Reina Sofia-IMIBIC de Còrdova, la Dra. Mª Carmen García Graella, de la Universitat de Sevilla, i els doctors Ramón Estruch i Rosa Lamuela Raventós de l'Hospital Clínic de Barcelona-IDIBAPS i de la Universitat de Barcelona. Aquest tipus de vins “són extraordinàriament singulars dins del panorama enològic mundial”, com es recorda des de Fivin. L'acció de llevats aeròbics autòctons durant el seu procés de criança els aporta no solament unes característiques organoléptiques peculiars, sinó també el desenvolupament d'una sèrie de substàncies –vitamines, proteïnes, aminoàcids, etc.– els efectes dels quals sobre la salut seran ara objecte d'estudi, sempre sobre la base d'una ingesta moderada. Aquest estudi està coordinat per Fivin amb el suport de la Junta d'Andalusia a través de Surgenia. Des del Consejo Regulador de Jerez s'afirma que els  vins de criança biològica (finos i manzanillas) són "la més gran aportació de Jerez a l'enologia mundial". 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada