dimecres, 18 de juliol del 2012

Guinovart, poesia, música, estels i vi al celler Mas Blanch i Jové




Cal Pastor (Turisme Rural) i el celler Mas Blanch i Jové organitzen per tercer any consecutiu ‘La Nit d'estels a la Vinya dels Artistes’. Es tracta d'una activitat oberta a tothom i gratuïta que tindrà lloc el divendres a dos quarts de deu de la nit del 27 de juliol al celler Mas Blanch i Jové, de La Pobla de Cérvoles. A dos quarts de deu es podrà visitar a la sala de bótes del celler l’exposició temporal del pintor Josep Guinovart: El vino nos inicia en los misterios volcánicos del suelo (Marguerite Youcenar). A continuació, els intèrprets Carme Ruiz, Gerard Moragues i Antonio Escayola, fusionaran poesia i música mentre els assistents podran degustar una copa del vi Saó Rosat 2011. Finalment, de la mà de  Salvador J. Ribas, director del Parc Astronòmic del Montsec, es podran observar els estels a través de telescopis que estaran situats a l’Amfiteatre de la Vinya dels Artistes de Mas Blanch i Jové.
Aquesta és una de les moltes iniciatives artístiques que el Celler Mas Blanch i Jové du a terme al llarg de l’any, un celler que “vincula art i vi a través del seu projecte La Vinya dels Artistes: un espai lliure on els creadors poden homenatjar el món de la terra, de la vinya i del vi i que es va emplenant d’escultures amb el pas dels anys”. L'amistat dels propietaris amb l'artista Josep Guinovart (1927-2007) -que va dissenyar el celler- donà peu al projecte que es va inaugurar l'any 2010 amb l'escultura L'Orgue del Camp, feta a partir de la maqueta del mateix Guinovart. Actualment, a La Vinya dels Artistes també s’hi pot veure una barca navegant damuunt d’una alzinera (La Sargantaneta, escultura del genial i polifacètic compositor i músic Carles Santos) i La Llum planant damunt la Terra, una original escultura de l’Esteve Casanoves que representa un cep de més de 8 metres d’altura i la llum de la qual acompanya tènuement els estels en les caloroses nits d’estiu.
El celler Mas Blanch i Jové i la Vinya dels Artistes estan oberts al públic cada dilluns de 08.30h a 13.00h, divendres de 14.30h a 17.30h i dissabtes de 10.30h a 15.00h (per altres horaris o més informació cal consultar la web www.masblanchijove.com). A part de degustar els seus vins Saó, la visita a Mas Blanch i Jové aporta la possibilitat de contemplar In vino veritas, la darrera gran obra de Josep Guinovart, que presideix la sala de tastos del celler i consisteix en un impressionant mural de 12 metres de llarg, en homenatge al món del vi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada