dissabte, 7 de juliol de 2012

El consum de cava rosat es triplica en deu anys




El consum del cava rosat, segons va informar ahir el Consell Regulador del Cava, s'ha triplicat en els últims deu anys, i cada vegada són més els cellers que s'animen a llançar al mercat novetats d'aquest tipus d’escumós. Es van vendre un total de 24 milions d'ampolles l'any 2011, mentre que l'any 2002 el consum es reduïa a 8 milions d'ampolles. La tendència de consum, segons s’ha informat des d’Europa Press, l’agència DEL Condell Regulador del Cava, “ha canviat força en els últims anys”. Segons xifres del Consell Regulador del Cava, als anys noranta hi havia molt poques empreses que elaboraven cava rosat i el 90% d'aquest cava es venia al mercat exterior. Actualment, ja són 160 les empreses que tenen caves rosats entre la seva oferta. A més, motivats per la fama aconseguida a l'estranger, el mercat interior està cada vegada més interessat en aquest escumós d'atractiu color. “Elaborades amb monestrell, garnatxa tintera, pinot negre o trepat, aquestes varietats donen al rosat una singularitat cromàtica, que pot passar per una infinitat de tonalitats, des del color cirera, passant pel maduixa i fins a arribar al salmó”, s’afirma. També s’afegeix que “seguint el mateix mètode d'elaboració que els altres caves, es tracta d'un vi fresc, aromàtic i lleuger; i alhora, fi i elegant. Es recomana consumir-lo en aperitius i còctels, i casa a la perfecció amb els arrossos, el salmó i el sushi. Per acabar, un sorbet o unes maduixes també poden anar acompanyats d'un bon rosat”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada