El consum del cava rosat, segons va informar ahir
el Consell Regulador del Cava, s'ha triplicat en els últims deu anys, i cada
vegada són més els cellers que s'animen a llançar al mercat novetats d'aquest
tipus d’escumós. Es van vendre un total de 24 milions d'ampolles l'any 2011,
mentre que l'any 2002 el consum es reduïa a 8 milions d'ampolles. La tendència
de consum, segons s’ha informat des d’Europa Press, l’agència DEL Condell Regulador
del Cava, “ha canviat força en els últims anys”. Segons xifres del Consell
Regulador del Cava, als anys noranta hi havia molt poques empreses que
elaboraven cava rosat i el 90% d'aquest cava es venia al mercat exterior.
Actualment, ja són 160 les empreses que tenen caves rosats entre la seva
oferta. A més, motivats per la fama aconseguida a l'estranger, el mercat
interior està cada vegada més interessat en aquest escumós d'atractiu color. “Elaborades
amb monestrell, garnatxa tintera, pinot negre o trepat, aquestes varietats
donen al rosat una singularitat cromàtica, que pot passar per una infinitat de tonalitats,
des del color cirera, passant pel maduixa i fins a arribar al salmó”, s’afirma.
També s’afegeix que “seguint el mateix mètode d'elaboració que els altres
caves, es tracta d'un vi fresc, aromàtic i lleuger; i alhora, fi i elegant. Es
recomana consumir-lo en aperitius i còctels, i casa a la perfecció amb els
arrossos, el salmó i el sushi. Per acabar, un sorbet o unes maduixes també
poden anar acompanyats d'un bon rosat”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada