Nou caves de més de deu anys de nou diferents elaboradors del Penedès tastats a cegue, com ja he informat anteriorment, han estat els protagonistes d'un dels actes previs més destacats de Vijazz. Alguns dels caves tastats estan al mercat i altres eren petites reserves que els celleristes tenien guardades o oblidades. Sense cap mena de dubte, segons l'organització, l'Associació de Sumillers del Penedès, ha estat "una bona ocasió per a trencar motlles sobre la longevitat dels caves". A continuació us adjunto les notes de tast de tots els caves tastats, d'Anna Casabona:
Clos Nostre Senyor 2002, Caves Mestres. Desgorjat el febrer del 2011 amb un cupatge de 60% xarel.lo , 20% parellada i 20% macabeu, i on la meitat del vi base s’ha criat en bótes de castanyer durant 10 mesos. Àgil, d’aromes afruitades i florals i un pas de boca cremós i elegant. REFINAT.
Rimars BN Gran Reserva 2002, Caves Rimars. Desgorjat el dia del tast amb un cupatge de macabeu, xarel.lo i parellada amb una mica de chardonnay. Un cava intens, aromàtic i amb cos. CLÀSSIC.
Celler Batlle 2002, Caves Gramona. Desgorjat el 2012 amb un cupatge del 70% de xarel.lo i un 30% de macabeu. Madur i fresc amb un bon pas de boca. HARMONIA.
Oriol Rossell Reserva Propietat BN 2002. Caves Oriol Rossell. Desgorjat el novembre del 2007, cupatge 50% xarel.lo, 30% macabeu i 20% parellada. Cava que en nas recorda més a un vi tranquil i en boca manté ben viva la bombolla. EVOLUCIÓ.
Recaredo Reserva Particular BN 2002. Caves Recaredo. Desgorjat l’abril del 2012 amb un cupatge de xarel.lo fermentat en bóta i macabeu. Destaca per les aromes frescques i balsàmiques amb alguna nota de coco i vainilla. En boca presenta una bona acidesa i una textura de bombolla amorosida. FRESCOR.
Duran Gran Reserva 2000. Caves Duran. Desgorjat el dilluns anterior al tast. Elaborat amb un cupatge del 48% xarel.lo, 25% macabeu, 17% parellada i un 10% chardonnay. De nas intens i complexe, amb notes de vainilla, toffe, compota de poma, crema catalana, pell de taronja. Boca saborosa, equilibrada, cremosa i llarga. COMPLEXITAT.
Antonia Marrugat 98. Bodegas Pinord. Desgorjat el mateix dia del tast amb un cupatge del 50% de xarel.lo, 25% macabeu i 25% parellada. Molt intens amb aromes de bolleria, crosta de pa, tocs anisats. En boca és potent amb molt de cos i amb algunes notes de criança en el postgust. POTÈNCIA.
Agustí Torelló Gran Reserva BN 99. Caves Agustí Torelló Mata. Recent desgorjat amb un cupatge del 52% macabeu, 28% xarel.lo i 20% parellada. De nas molt curiós amb notes balsàmiques i de garriga i en boca trobem una marcada presencia de les mares que li donen un toc dolcenc tot i ser un brut nature. SINGULARITAT.
Gran Reserva Personal BN 99. Caves Raventós Blanc. Desgorjat el gener del 2012 amb un cupatge de 40% macabeu, 25%xarel.lo, 25% parellada i 10% chardonnay. Un altre cava on destaca la seva intensitat aromàtica amb bolleria, pell de taronja, fruits secs, mel. De boca fresca, seca i expressiva. Final amb un punt d’amargor que l’allarga i li dona persistència. PERSONALITAT.
Sr. Francàs, només dir-li que en català normatiu la paraula correcta és "degollar" i no "desgorjar", que és un barbarisme. Molta gent, inclús de Sant Sadurní, utilitza incorrectament aquest mot. Moltes gràcies.
ResponEliminaCom ja deixo clar al meu post, les notes de tast, Sr. Anònim, i els textes són d'Anna Casabona. Al Cèsar... Moltes gràcies
ResponElimina