divendres, 6 de juliol del 2012

Les notes de tast dels nou caves de deu anys tastats a Vilafranca

Nou caves de més de deu anys de nou diferents elaboradors del Penedès tastats a cegue, com ja he informat anteriorment, han estat els protagonistes d'un dels actes previs més destacats de Vijazz.  Alguns dels caves tastats estan al mercat i altres eren petites reserves que els celleristes tenien guardades o oblidades.  Sense cap mena de dubte, segons l'organització, l'Associació de Sumillers del Penedès, ha estat "una bona ocasió per a trencar motlles sobre la longevitat dels caves". A continuació us adjunto les notes de tast de tots els caves tastats, d'Anna Casabona:

Clos Nostre Senyor 2002, Caves Mestres. Desgorjat el febrer del 2011 amb un cupatge de 60% xarel.lo , 20% parellada i 20% macabeu, i on la meitat del vi base s’ha criat en bótes de castanyer durant 10 mesos. Àgil, d’aromes afruitades i florals i un pas de boca cremós  i elegant. REFINAT.

Rimars BN Gran Reserva 2002, Caves Rimars. Desgorjat el dia del tast amb un cupatge de macabeu, xarel.lo i parellada amb una mica de chardonnay.  Un cava intens, aromàtic i amb cos. CLÀSSIC.

Celler Batlle 2002, Caves Gramona. Desgorjat el 2012 amb un cupatge del 70% de xarel.lo i un 30% de macabeu. Madur i fresc amb un bon pas de boca. HARMONIA.

Oriol Rossell Reserva Propietat BN 2002. Caves Oriol Rossell. Desgorjat el novembre del 2007, cupatge 50% xarel.lo, 30% macabeu i 20% parellada. Cava que en nas recorda més a un vi tranquil i en boca manté ben viva la bombolla. EVOLUCIÓ.

Recaredo Reserva  Particular BN 2002. Caves Recaredo. Desgorjat l’abril del 2012 amb un cupatge de xarel.lo fermentat en bóta i macabeu. Destaca per les aromes frescques i balsàmiques amb alguna nota de coco i vainilla. En boca presenta una bona acidesa i una textura de bombolla amorosida. FRESCOR.

Duran Gran Reserva 2000. Caves Duran. Desgorjat el dilluns anterior al tast. Elaborat amb un cupatge del 48% xarel.lo, 25% macabeu, 17% parellada i un 10% chardonnay. De nas intens i complexe, amb notes de vainilla, toffe, compota de poma, crema catalana, pell de taronja. Boca saborosa, equilibrada, cremosa i llarga. COMPLEXITAT.

Antonia Marrugat 98. Bodegas Pinord. Desgorjat  el mateix dia del tast amb un cupatge del 50% de xarel.lo, 25% macabeu i 25% parellada. Molt intens amb aromes de bolleria, crosta de pa, tocs anisats. En boca és potent amb molt de cos i amb algunes notes de criança en el postgust. POTÈNCIA.

Agustí Torelló Gran Reserva BN 99. Caves Agustí Torelló Mata. Recent desgorjat  amb un cupatge del 52% macabeu, 28% xarel.lo i 20% parellada. De nas molt curiós amb notes balsàmiques i de garriga i en boca trobem una marcada presencia de les mares que li donen un toc dolcenc tot i ser un brut nature.  SINGULARITAT.

Gran Reserva Personal BN 99. Caves Raventós Blanc.  Desgorjat el gener del 2012 amb un cupatge de 40% macabeu, 25%xarel.lo, 25% parellada i 10% chardonnay. Un altre cava on destaca la seva intensitat aromàtica amb bolleria, pell de taronja, fruits secs, mel. De boca  fresca, seca i expressiva. Final  amb un punt d’amargor que l’allarga i li dona persistència. PERSONALITAT.

2 comentaris:

  1. Sr. Francàs, només dir-li que en català normatiu la paraula correcta és "degollar" i no "desgorjar", que és un barbarisme. Molta gent, inclús de Sant Sadurní, utilitza incorrectament aquest mot. Moltes gràcies.

    ResponElimina
  2. Com ja deixo clar al meu post, les notes de tast, Sr. Anònim, i els textes són d'Anna Casabona. Al Cèsar... Moltes gràcies

    ResponElimina