Giró Ribot, les
caves familiars i tradicionals de la finca El Pont de Santa Fe del Penedès amb segell vilanoví, han
ampliat el seu portafoli amb un rosat de gamma alta elaborat amb un pinot noir
criat parcialment en bóta de roure. Aquest dijous he tingut oportunitat de
tastar aquesta primícia al restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú maridada
amb unes excelses gambes de Vilanova i amb un gall de Sant Pere de cocció
mestra que respectava la finesa i elegància d’aquest senyorial peix. És un escumós (brut) de color pell de ceba que
presenta notes a fruitetes vermelles però que mostra un nas un pèl tancat. En boca es fa palesa la vivesa d’aquest cava, amb notes cítriques (llimona) i un carbòmic
espetegant. Aquest cava de mentalitat moderna i amb presentació desenfadada, la
catorzena referència escumosa d’aquest celler penedesenc, s’ha batejat com a Unplugged
by Giró Ribot. A la fotografia que acompanya aquest post es pot veure el
director del restaurant Marejol, Jose Gallego, amb una ampolla d’aquest nou cava desendollat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada