dimarts, 2 d’octubre del 2012

Sumarroca tanca la verema amb un 20% menys de producció "d'alt nivell qualitatiu" i prepara un xarel·lo 100% i vins experimentals únics


Un cop finalitzada la verema 2012 que es va iniciar el 10 d'agost i acabar el 23 de setembre, Sumarroca ha fet avui balanç. En primer lloc, destacaquen dins el procés vegetatiu un hivern amb temperatures molt suaus i pluviometria escassa. De fet només va ploure al novembre i no ho va tornar a fer fins just abans de la brotació. Tot i l'hivern suau la brotació es va retardar alguns dies. El principi de primavera va ser una mica més fresc del normal amb algunes pluges que van fer que el creixement de la planta fos l'adequat. A partir de meitats de primavera les temperatures van pujar les pluges van disminuir acusadament. Tot i així, i a diferència d'altres punts a les seves finques de Sumarroca i Molí Coloma, van anar caient petites pluges de 25-35 litres al maig, juny, juliol i agost, que juntament amb unes humitats relativament baixes van fer que la maduració fos adequada. Pel que fa a dates, tan el verol com la maduració es van normalitzar. Quant a la verema en sí, destaquen el seu “alt nivell qualitatiu, tant en els aspectes sanitaris com en els valors analítics: acidesa, grau, ... Fins i tot la gestió de les finques de Sumarroca va poder fer-se segons els criteris de timing i gestió industrial previstos pel departament tècnic malgrat tenir mes de 300 Ha de conreu efectiu, 22 varietats diferents amb a la vegada diferents veremes segons si el raïm va destinat a vi o a cava i les varietats de la Vinya del Mon”. Respecte a la quantitat obtinguda, hi ha hagut una davallada sobre tot en les varietats chardonnay i xarel-lo. En resum, la caiguda general ronda el 20%. Això afectarà molt especialment a la gama dels seus vins varietals, que tindran una disponibilitat inferior a la de l'anyada 2011.
            La novetat principal ha estat l’elaboració, encara en curs, d'un nou varietal 100% xarel-lo. S'ha treballat des d'un bon inici amb la seva vinya més vella, a la zona de Santa Creu de Creixa. S'ha fet una verema tardana buscant un punt òptim de maduració, collita manual i una selecció estricta del raïm abans del premsat. En aquests moments el most està fermentant després d'una maceració pel·licular a baixa temperatura i pensem poder degustar-lo en primícia a finals de gener del 2013.
            Pel que fa a la Vinya del Mon, aquest any, de les 360 varietats experimentals, n'han aconseguit vinificar 40, de les quals 4 són catalanes, 5 són espanyoles i 31 són de la resta del món. A part dels objectius analítics i experimentals, determinaran en els propers mesos quins varietals podem presentar als experts del sector per tal d'aprofundir en el coneixement de varietats desconegudes avui en dia. Esperen poder fer aquesta presentació el proper mes de maig a Barcelona. D'aquesta manera, “respectem la filosofia del Sr. Carles Sumarroca quan va iniciar aquest projecte en el sentit d'obrir-lo a tot el sector pel bé del coneixement del món del vi."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada