diumenge, 7 d’octubre de 2012

Singular i desconcertant cava rosat de DG Viticultors




Durant la darrera setmana he tastat en dues ocasions gràcies al restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú el singular cava rosat de DG Viticultors de Pontons. L'he maridat amb bivalves marins i amb un rèmol. A les parcel·les de Mas Fonoll, La Muntanyeta i L'Espadat, a 800 metres d'altura, neix el raïm, de varietat pinot noir, amb el qual elaboren (al 100%) aquest cava. És un cava que m’ha desconcertat ja que més que oferir les típiques notes a fruitetes vermelles de la varietat pinot noir destaca per notes a poma. És un escumós de color pell de ceba molt marcat pel seu licor d’expedició, que recorda el seu botrytitzat Vi de Boira Caligo. Des del celler s’afirma que el premsat del raïm és suau, amb un rendiment de most del 45%. La primera fermentació es fa en dipòsit d'acer inoxidable a temperatura controlada a 15ºC. La seva nota de tast indica que és de color ataronjat salmó. S’afegeix que el seu pas en boca és cremós i amb molt bona integració del carbònic. “Maduixa, fruits vermells i pastisseria. Vinós, elegant, amb sabor intens i molt llarg en boca”. Suggereixen el seu maridatge amb aperitius, fumats, anxoves de l'Escala, pernil i postres. DG Viticultors és un projecte dirigit per Pere Doménech Garay i Antoni García Blasco. Diuen que “recollint l'experiència des de 1991 en el cultiu de la vinya, el coneixement de la terra, el clima de la zona, i el comportament de les varietats plantades, DG Viticultors es proposa oferir als seus clients, els millors vins que és capaç d'aconseguir regulant aquests paràmetres, amb una gran dosi d’il·lusió i amor a la professió de cultivar i transformar el raïm en vi”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada