Durant la darrera setmana he tastat en dues ocasions gràcies
al restaurant Marejol de Vilanova i la Geltrú el singular cava rosat de DG
Viticultors de Pontons. L'he maridat amb bivalves marins i amb un rèmol. A les parcel·les de Mas Fonoll, La
Muntanyeta i L'Espadat, a 800
metres d'altura, neix el raïm, de varietat pinot noir,
amb el qual elaboren (al 100%) aquest cava. És un cava que m’ha desconcertat ja
que més que oferir les típiques notes a fruitetes vermelles de la varietat
pinot noir destaca per notes a poma. És un escumós de color pell de ceba molt
marcat pel seu licor d’expedició, que recorda el seu botrytitzat Vi de Boira
Caligo. Des del celler s’afirma que el premsat del raïm és suau, amb un
rendiment de most del 45%. La primera fermentació es fa en dipòsit d'acer
inoxidable a temperatura controlada a 15ºC. La seva nota de tast indica que és de color
ataronjat salmó. S’afegeix que el seu pas en boca és cremós i amb molt bona
integració del carbònic. “Maduixa, fruits vermells i pastisseria. Vinós,
elegant, amb sabor intens i molt llarg en boca”. Suggereixen el seu maridatge
amb aperitius, fumats, anxoves de l'Escala, pernil i postres. DG Viticultors és
un projecte dirigit per Pere Doménech Garay i Antoni García Blasco. Diuen que “recollint
l'experiència des de 1991 en el cultiu de la vinya, el coneixement de la terra,
el clima de la zona, i el comportament de les varietats plantades, DG Viticultors
es proposa oferir als seus clients, els millors vins que és capaç d'aconseguir
regulant aquests paràmetres, amb una gran dosi d’il·lusió i amor a la professió
de cultivar i transformar el raïm en vi”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada