La Festa de la
Verema del Bages va arrencar amb força divendres amb la ja tradicional
inauguració a la Fundació Alícia de Món sant Benet. El bàrman i enginyer
agrònom Jordi Millan va endinsa-se “en el desconegut món del vi i la cocteleria”.
Fent servir vins de la DO Pla de Bages, Millan va reinventar algun dels
combinats populars que s’usen amb el vi. Un kalimotxo fet amb Fargas Fargas,
mora i llima; o una sangria blanca elaborada amb Pd’A picapoll de Solergibert,
poma, pera i plàtan, en van ser mostres. Seguint amb la cultura popular, els
assistents a la inauguració de la Festa de la Verema del Bages, que arriba a la
17a edició, van poder tastar un pa amb vi i sucre líquid, fet amb amb un Bernat
Oller, escuma de pa i sucre de vi. I per a tancar la vetllada, Millan va oferir
un còctel d’Abadal 3.9 amb essència de pi, i mores per a donar-li el gust del
terrer. Segons l’organització, “tot plegat va ser una experiència
interessantíssima que obre el camí a un terreny en el qual poca gent ha
explorat, i que és: per què el vi no es pot combinar?”. Acabada la inauguració,
que també va tenir els seus actes més protocolaris, amb els parlaments i les
presentacions de les plaques de cava d’aquesta edició de la Festa (la pirula, i
les dels caves Gibert i Artium, cellers de la DO Cava ubicats al Bages), la
Festa es va traslladar a Manresa. Per primer cop, la capital del Bages va
acollir un acte de la Festa. Es tractava del Nocturna Vinum, una cita de vi,
música, i tapes, en la qual quatre locals de la capital del Bages van oferir
degustacions de vi de la DO Pla de Bages, acompanyades de música en viu, amb
noms prou destacats com Llibert Fortuny o Max Sunyer, entre altres.
Ahir dissabte la Festa es va traslladar a la Finca Urpina, amb la verema de
l’entitat solidària Ampans, i avui diumenge ha estat el torn dels actes més
tradicionals a Artés, amb les parades dels cellers, l’aixafada de raïms o la
baixada a la vinya amb tractor, entre d’altres.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada