diumenge, 7 d’octubre de 2012

Kalimotxo i sangria blanca amb vins del Bages




La Festa de la Verema del Bages va arrencar amb força divendres amb la ja tradicional inauguració a la Fundació Alícia de Món sant Benet. El bàrman i enginyer agrònom Jordi Millan va endinsa-se “en el desconegut món del vi i la cocteleria”. Fent servir vins de la DO Pla de Bages, Millan va reinventar algun dels combinats populars que s’usen amb el vi. Un kalimotxo fet amb Fargas Fargas, mora i llima; o una sangria blanca elaborada amb Pd’A picapoll de Solergibert, poma, pera i plàtan, en van ser mostres. Seguint amb la cultura popular, els assistents a la inauguració de la Festa de la Verema del Bages, que arriba a la 17a edició, van poder tastar un pa amb vi i sucre líquid, fet amb amb un Bernat Oller, escuma de pa i sucre de vi. I per a tancar la vetllada, Millan va oferir un còctel d’Abadal 3.9 amb essència de pi, i mores per a donar-li el gust del terrer. Segons l’organització, “tot plegat va ser una experiència interessantíssima que obre el camí a un terreny en el qual poca gent ha explorat, i que és: per què el vi no es pot combinar?”. Acabada la inauguració, que també va tenir els seus actes més protocolaris, amb els parlaments i les presentacions de les plaques de cava d’aquesta edició de la Festa (la pirula, i les dels caves Gibert i Artium, cellers de la DO Cava ubicats al Bages), la Festa es va traslladar a Manresa. Per primer cop, la capital del Bages va acollir un acte de la Festa. Es tractava del Nocturna Vinum, una cita de vi, música, i tapes, en la qual quatre locals de la capital del Bages van oferir degustacions de vi de la DO Pla de Bages, acompanyades de música en viu, amb noms prou destacats com Llibert Fortuny o Max Sunyer, entre altres.
       Ahir dissabte la Festa es va traslladar a la Finca Urpina, amb la verema de l’entitat solidària Ampans, i avui diumenge ha estat el torn dels actes més tradicionals a Artés, amb les parades dels cellers, l’aixafada de raïms o la baixada a la vinya amb tractor, entre d’altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada