dijous, 11 d’octubre del 2012

Les bombolles més escasses del Garraf



Infinivi, el projecte de quatre socis units per a elaborar vins singulars al celler ribetà Can Ramon Viticultors del Montgròs de Sant Pere de Ribes, acaba de treure al mercat un dels escumosos de producció més limitada del món. Només han fet 83 ampolles de 75 cl., i un total de 98 de màgnum (doble ampolla). Com en anteriors ocasions, Infinivi s’ha decantat per un nom ben singular per a batejar el seu nou escumós rosat pàl·lid (color pell de ceba un pèl pujadet) emparat per la DO Penedès. Es tracta d’un cupatge de sumoll i samsó del 2010 batejat com a 'Tu te esperas, tierra. Pink 2010'. El nom és la frase que un cambrer d’un bar del barceloní barri del Guinardó repetia als integrants d’aquest projecte vitivinícola amb raïms procedents d’aquesta explotació familiar vilanovina situada als peus del Montgròs. Acaba de sortir al mercat amb un preu de venda al públic que ronda els 30 euros. L’ampolla és força espectacular -un format italià- i el singular disseny és de Martínex.com, l’empresa de comunicació i màrqueting de Jordi Ricart, un dels quatre socis d’Infinivi. La resta de socis són els enòlegs Manel Aviñó i Jordi Cantí i Joan Aviñó, copropietari de Can Ramon. Segons Manel Aviñó, aquest rosat escumós forma part d’un projecte al Garraf “de vins amb trempera, fruit de la il·lusió que hi posem i de la voluntat de fer alguna cosa diferent”. Anteriorment Infinivi ja havia elaborat i comercialitzat vins de noms ben peculiars: 'A bodes em convides' o els dos rosats 'Itisolisover'. Amb 'Tu te esperas, tierra. Pink 2010' es busca, segons Manel Aviñó, “l’equilibri entre la percepció del carbònic, la fruita i l’estructura de les dues varietats autòctones negres que hem utilitzat, més que no pas la que donen les varietats de raïm més internacionals”.
He tastat l'ampolla número 32 de 83 ampolles de 75 cl. sopant aquest dimecres. És un escumós amb intensitat aromàtica en nas i vinós en boca, amb estructura. Les notes a fruitetes vermelles i negres ascendeixen amb un carbònic ben integrat. És un escumós molt peculiar, singular, que també destaca per un fons que recorda la poma.
Can Ramon és un projecte tipus château amb 22 hectàrees de vinya, una finca del segle XIV on des de sempre s’hi han plantat ceps. Elaboren unes 50.000 ampolles anuals. La fotografia que acompanya aquest post és de Fèlix Pascual.

3 comentaris:

  1. Joan Carles Anguera, Marçà11 d’octubre del 2012, a les 1:13

    Es de samsó o carinyena?

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'elaborador parla de samsó (tot i que a l'etiqueta o a la contraetiqueta no hi ha cap tipus de referència).

      Elimina
  2. gran gent grans productes petites produccions

    ResponElimina