dimecres, 10 d’octubre del 2012

La DO Catalunya surt a escena donant suport al teatre, la literatura i el cinema



La Denominació d’Origen Catalunya engega aquesta setmana una nova campanya de divulgació de la cultura del vi i de promoció dels seus vins: 'La DO Catalunya surt a escena'. “Amb la consciència que el vi és cultura, es proposa tota una sèrie d’activitats de maridatge cultural i artístic, que permetin als assistents aprofundir en la cultura vitivinícola del país mentre gaudeixen d’altres manifestacions culturals i artístiques”, segons s'ha informat avui. La campanya compta amb diferents àrees d’acció. La primera proposa un maridatge amb arts escèniques mitjançant col·laboracions amb tres grans espais teatrals: el Teatre Nacional de Catalunya, el Teatre Lliure i el Teatre Tantarantana. “En un moment de dificultats per al món de les arts escèniques”, la DO Catalunya aposta pel teatre i la dansa i proposarà en aquests espais diferents tastos i maridatges als seus espectadors. En el marc del Teatre Lliure, i a partir del dia 25 d’octubre (19 hores), s’iniciarà el cicle ‘Tasta Catalunya al Lliure’, una cita mensual en la qual els espectadors del Lliure podran gaudir d’un maridatge creatiu i suggerent a l’espectacular foyer del Lliure, on tastaran tres vins de la DO Catalunya mentre actors de l’espai interpreten alguns fragments d’obres teatrals que potenciaran algunes de les seves característiques. El Teatre Nacional de Catalunya presentarà en breu un ventall de vins DO Catalunya per tal que els espectadors en gaudeixin en els espais gastronòmics de l’espai, en una temporada que es presenta com a “memorable” (l’última d’en Sergi Belbel com a director artístic). Al Teatre Tantarantana, els vins de la DO Catalunya serviran per acompanyar les estrenes d’aquesta temporada, que aposta, com és habitual en l’espai, per propostes innovadores i de petit format.
    En aquesta línia, la DO Catalunya també fa una aposta decidida per la literatura. En col·laboració amb el Club TR3SC, el pròxim 18 d’octubre (19 hores) es presentarà el cicle Llibres i vins: Maridatge literari amb la DO Catalunya. Cada mes, un convidat presentarà el seu maridatge personal d’un llibre i d’un vi als socis del club. En la presentació del cicle, els convidats seran en Joan Gómez Pallarès (bloc De Vinis, guanyador del I Concurs BlocDOCat) i la Malena Fabregat (Observatorio del Vino) els encarregats de presentar i desenvolupar els seus maridatges literaris davant un centenar de persones al Museu Europeu d’Art Modern de Barcelona.
    També el cinema tindrà el seu espai en aquesta campanya. Demà dijous, 11 d’octubre, la DO Catalunya presentarà el cicle Cinema DiVí, que arrencarà a l’estiu del 2013, “amb l’objectiu d'apropar el públic més urbà a la realitat dels cellers del país, oferint un maridatge cultural (vi/cinema) als assistents”. Cinema DiVí tindrà lloc en paral·lel al cicle que realitzarà l’Enoteca Regionale de l’Emilia Romagna al nord d’Itàlia, on el projecte Cinema Divino compta amb més de 7 anys d’història i un gran èxit de públic. La sessió-presentació de demà dijous, organitzada conjuntament amb el Club TR3SC, permetrà a un grup de 100 persones descobrir el Celler Bohigas (Òdena) i el seu mas del segle XIII, tastar els seus vins amb un maridatge-sopar amb productes de proximitat, assistir a la projecció de la pel·lícula documental 'Mondovino' i xerrar amb el responsables de la DO Catalunya i també del de Cinema Divino, Carlo Catani. Els assistents seran traslladats des de la Plaça Francesc Macià de Barcelona al Celler Bohigas (Òdena) en autocars en dos torns (19.30 i 20 hores) i, un cop finalitzada l’activitat, retornats al punt de sortida, per tal de facilitar els desplaçaments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada