diumenge, 7 d’octubre del 2012

Guerra oberta pel conveni del Grup Freixenet


Com ja vaig avançar divendres des d’aquest bloc, els treballadors del Grup Freixenet es van manifestar ahir a Sant Sadurní d’Anoia en defensa d’un conveni col·lectiu “just” deslluint el pregó musical de la XXXI Setmana del Cava, de Dagoll Dagom, i la coronació de Mireia Belmonte com a Reina del Cava. Des de Freixenet s’afirma que “els treballadors del sector del cava són dels que menys poden queixar-se”. Destacats cavistes membres de la Confraria del Cava Sant Sadurní explicaven ahir a la plaça de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia que qui té més arguments per manifestar-se són els pagesos i no pas els treballadors de les caves. A continuació us adjunto les raons donades pel president del comitè d’empresa de Freixenet a través d'un comunicat. 

NEGOCIACIÓ DE CONVENI GRUP FREIXENET 

Portem 11 mesos negociant el conveni col·lectiu de les empreses del grup Freixenet, un conveni que afecta les empreses Freixenet, Castellblanch, Segura Viudas, Rene Barbier, i Comercial Grup Freixenet.
Des de l'inici de les negociacions, la representació dels treballadors hem demostrat sobradament la nostra intenció de negociar un nou conveni d'acord amb la situació econòmica a nivell general, i a la situació de l'empresa a nivell particular.
La nostra empresa, segons ha manifestat públicament la direcció té una previsió de facturació de més de 500 milions d'euros, és a dir, es superarà la facturació de l'any 2011 Doncs bé, la direcció de l'empresa a posat damunt la taula una sèrie de retallades als treballadors totalment desproporcionats i injustes. Els arguments de la direcció de l'empresa son per ser més competitius es requereix prendre les mesures plantejades, és a dir, eliminar entre altres coses, l'ajuda escolar, l'antiguitat, l'ajuda a disminuïts, canviar els horaris de treball, treballar de dilluns a diumenge durant la campanya, treballar 41 hores setmanals tot i estar a torns, mobilitat de treballadors entre els diferents centres de treball de l'empresa, eliminar el complement per IT, rebaixar les taules salarials un 20%, etc .. etc .. etc .., A Nosaltres també ens interessa la viabilitat de l'empresa, Però que passa amb els treballadors? És que nosaltres no pertanyem a l'empresa? La qüestió és que no podem permetre que desplomin nostre conveni, no podem permetre que acabin amb tot l'aconseguit, no podem permetre que la direcció de l'empresa, emparada per la injusta reforma laboral s'aprofiti de l'actual conjuntura de crisi econòmica a nivell general , per fer xantatge als treballadors, llançant missatges interns que la situació és molt difícil, i d'altra banda pretengui que treballem més hores, això sí, sense comprometre a mantenir l'ocupació, sense garantir la supervivència dels treballadors. Des de la representació de la part social, estem disposats a seguir negociant, a intentar avançar en les negociacions, però davant d’immobilisme de l'empresa, no tenim cap altre remei que el mobilitzar-nos, mobilitzar-nos per aconseguir que l'empresa s'assegui a negociar, i no a intentar imposar unes mesures injustes i inacceptables, tenint en compte el que representa la nostra empresa en el sector del cava. La nostra major preocupació és l'ocupació, i amb les mesures que planteja l'empresa, perilla l'estabilitat laboral, perillen els nostres llocs de treball, és per això que seguirem amb la nostra lluita per la defensa dels interessos dels treballadors, i sobretot, per la defensa dels nostres llocs de treball. 

Sergi Lozano
Responsable de CCOO al grup Freixenet i  president del Comitè d'empresa de Freixenet 


1 comentari:

  1. els del comite, els menys productius, els mes festius, els mes "bocas", donan la cara pels demes segons diuent. millor que es dediquesin a fer allo per el que van ser contratats, per treballar, ni mes ni menys. ni ha que no hi son mai i quan hi son millor que no hi fosin per que no deixen treballar al la resta.

    ResponElimina