Amb conferències de temàtiques tant variades com
la relació que hi ha entre el cava i la salut, l'eficiència energètica en la
indústria vitivinícola, o una extensa valoració sobre la campanya de la verema,
que va anar a càrrec del responsable d’Assessorament Vitivinícola del DAMM,
Agustí Villarroya, la seu de la Confraria del Cava, a Torre Ramona, va acollir
ahir dimecres la 30a edició del Congrés Internacional del Cava, una activitat
emmarcada en el programa d’actes de la XXXI Setmana del Cava. Diferents
personalitats del sector van assistir al congrés d’enguany, com el director
general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, Jordi Bort, que va inaugurar
l’acte; o el president del consell Regulador del Cava, Gustau Garcia Guillamet,
que el va clausurar. Tampoc hi van faltar el president de la Confraria del
Cava, Pere Bonet, o el vicepresident de l’entitat, Jaume Gramona, que també ha estat
aquest 2012 director tècnic del Congrés Internacional del Cava, a més de
moderador de l’acte. Més de 200 professionals
i estudiosos del món de la producció i elaboració del cava van participar a la
convenció, que després de tres dècades ja és tot un referent pels tècnics
cavistes. Una quinzena de persones hi van actuar com a ponents, la majoria
d’ells experts procedents de prestigioses institucions nacionals i
internacionals. L’acte també es va aprofitar per segellar l’adhesió de la
Confraria del Cava a Innovi, el Clúster Vitivinícola Català. La part final del
Congrés, com ja és habitual, es va dedicar a conèixer els vins que s’elaboren
en diferents regions del món. En concret, aquest any es va parlar dels vins que
es fan a Brasil, país que la Confraria ha escollit aquest any per fer-hi també
la seva Investidura Internacional. El Congrés va acabar amb un dinar de
treball, que es va celebrar just després del tast de diferents escumosos
elaborats al Brasil.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada