La verema del cava ha recollit 260 milions de quilos de raïm aquest any, un
17% menys que l'any anterior, segons dades facilitades pel Consell Regulador
del Cava, organisme que celebra demà dissabte a la Plaza Mayor de Madrid la
desena edició de la verema del Cava. La verema, que ha finalitzat aquesta
setmana, ha estat més curta del que és habitual i s’ha caracteritzat per un
estat sanitari del raïm “excel·lent”. No obstant això, aquest any n’hi ha hagut
menys quantitat, a causa d'un període hivernal molt sec. Hi va haver gelades
fortes no habituals durant el mes de febrer i pluges a l'inici de la primavera,
que van vigoritzar la vegetació però no van arribar a suplir el dèficit
arrossegat a l'hivern. La brotada es va iniciar bé en totes les varietats però
el cicle vegetatiu anava amb un retard d'una setmana respecte a mitjanes
històriques. Així mateix, els raïms van ser més petits que els de la collita
anterior. La seva maduració es va accelerar per la sequera i la calor dels
primers dies d'agost. La recol·lecció es va efectuar minuciosament en funció de
les característiques que aportaven els raïms, atenent la seva acidesa i
graduació. Aquestes bones pràctiques de selecció del raïm van permetre
l'obtenció d'uns mosts adequats. Segons el president del Consell Regulador del
Cava, Gustau García Guillamet, "la verema d'enguany es caracteritza per un
estat sanitari del raïm excel·lent, condicionant fonamental del raïm per a la
qualitat en els vins, especialment els 'base cava', tan subtils i delicats. Cal
ressaltar que el Cava s'obté de la barreja de diferents varietats de raïm, cosa
que permet que a cada anyada puguem descobrir noves particularitats del cava
". El Consell Regulador del Cava té inscrites 32.355 hectàrees de vinya en
producció.
Amb motiu de la verema, el
Consell Regulador del Cava organitza demà la celebració de la Verema del Cava a
la Plaza Mayor de Madrid. Durant la jornada, milers de madrilenys prendran
l'aperitiu amb una copa de cava acompanyada de les tapes típiques. A més,
durant la jornada s'emetrà en directe el programa 'No es un día cualquiera
", que dirigeix Pepa Fernández a Radio Nacional d'Espanya. L'espai
comptarà, entre d'altres convidats, amb el director general de la Indústria
alimentària del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Fernando
Burgaz, i el president del Consell Regulador del Cava, Gustau García Guillamet.
D'altra banda, el Consell Regulador del Cava col·locarà un photocall amb una ampolla de cava i tots els que s’hi facin una
foto seran obsequiats amb una degustació d'aquest vi escumós i un aperitiu. A
més, se'ls lliurarà un codi perquè es puguin baixar la foto del Facebook del
Consell Regulador del Cava (www.facebook.com/crcava).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada