dijous, 10 de gener de 2013

Pelegrí anuncia que Agricultura donarà continuïtat al Pla Marc de CooperativesEl conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, ha iniciat avui els contactes amb els representats del sector per fixar prioritats dins d’aquesta nova legislatura. En aquest sentit, s’ha reunit avui, a Barcelona, amb el consell rector de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), encapçalada pel seu president, Josep Pere Colat. Algunes dels temes sostinguts en aquesta reunió han girat entorn al Pla marc de cooperativisme agrari, el Pla de concentració i modernització de les cooperatives agràries, el recentment aprovat Decret de venda de proximitat, la redistribució dels fons vinculats al nou període de la Política Agrària Comuna (PAC), les assegurances agràries, la liquidació dels pagaments  dels ajuts pendents d'exercicis anteriors o la llei de la cadena alimentària.
El conseller  ha manifestat  la voluntat  del Govern d’activar al màxim el Pla marc del cooperativisme agrari durant aquesta legislatura, conjuntament amb el sector “perquè esdevingui un instrument  eficaç que permeti avançar en la millora i modernització del sector”, i també “el compromís de tirar endavant una nova convocatòria  del Pla de concentració i modernització de cooperatives”,  tal com demana el sector. Pelegrí ha agraït el suport i la col·laboració contínua que ha trobat durant la darrera legislatura per part del sector de les cooperatives i ha insistit en la necessitat “d’intensificar la col·laboració públic-privada amb el sector  i de sumar sinèrgies en tots aquells àmbits en què compartim objectius i prioritats”, siguin en la negociació de la PAC, del PDR o de qualsevol altre tema que afecti al sector. El conseller ha anunciat que el Departament esta preparant noves mesures per complementar les de la Llei òmnibus del 2011,  en la línia de la simplificació administrativa.
Els representats de la FCAC, segons la Generalitat, s’han mostrat satisfets per la continuïtat de la direcció del Departament. i del conseller, així com per la signatura del conveni per al desenvolupament del Pla Marc del Cooperativisme i , en paraules de Pere Colat, han ofert “la mà estesa al conseller Pelegrí per seguir col·laborant en totes les iniciatives que aportin valor i noves oportunitats al sector. “Estarem al costat del Govern per defensar els interessos dels sector agrari català perquè no perdi competitivitat”, ha senyalat Colat. En aquest sentit, han expressat , segons la Generalitat, la seva satisfacció i disposició a promoure i difondre entre els seus associats  el Decret venda directa aprovat ahir pel Govern a proposta del Departament d’Agricultura, i la seva predisposició a vincular productes al nou distintiu pels canals i instruments al seu abast.
Des de la FCAC, el seu president, Josep Pere Colat, ha recordat al conseller Pelegrí que “el sector agroalimentari és un sector estratègic en qualsevol societat avançada com la catalana i especialment en una conjuntura econòmica difícil, com l’actual. Per aquest motiu, és necessària una dotació pressupostària suficient que prioritzi els projectes d’integració de cooperatives, les assegurances agràries i que asseguri la continuïtat del Programa de Desenvolupament Rural durant 2013, de manera que no es perdi ni un euro del cofinançament de la Unió Europea”.
 Per a la FCAC és imprescindible mantenir el Pla de Concentració, Intercooperació i Modernització de les cooperatives amb una convocatòria per al 2013 de caràcter plurianual i que la Conselleria participi en el Pla Marc del cooperativisme agrari català, un estudi i diagnosi de 240 cooperatives agràries que es concretarà en una reflexió estratègica del futur del sector. Pel que fa als temes sectorials que s’han tractat durant la reunió han estat, entre d’altres, la necessitat de mantenir els ajuts a la fruita seca i l’encariment insostenible de les matèries primeres en el sector de ramaderia. També s’ha tractat de la discussió sobre el futur de la PAC, el Pacte nacional per a l’agricultura, el Decret de venda directa, la Llei de cadena de valor, la promoció del producte agroalimentari o la simplificació administrativa, a més d’altres qüestions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada