dijous, 3 de gener del 2013

Els xarel·los en ampolla ceràmica, avui a La Vanguardia


També avui dijous signo a l'apartat enogastronòmic de les pàgines de la secció Viure de La Vanguardia la noticia de les noves reinterpretacions del xarel·lo impulsades pel viticultor de Viloibí del Penedès Ton Rimbau (elaborades per l'enòleg Manel Aviñó al seu celler ribetà de Can Ramon Viticultors del Montgròs). Aquestes excentricitats d'elevat preu però de molta autenticitat divideixen els tastadors. Hi ha sumillers que els consideren molt interessants i enòlegs que hi troben molts defectes.

Xarel·lo en botella cerámica, ecológico, natural y artesanal


El viticultor de Vilobí del Penedès Ton Rimbau ha impulsado en el Penedès sorprendentes reinterpretaciones el xarel·lo. Destaca el Porcelànic Xarel·lo Sur-lie 2011 (se ofrece por 68 euros la botella). Es un vino afinado en botella de cerámica sumergida en agua, en tinas bajo tierra en zonas geobiológiques no negativas. Es ecológico, natural y artesanal. R. Francàs

1 comentari: