Fotografia del Consell Regulador del Cava |
El Consell Regulador del Cava celebra la tercera i quarta semifinal del
concurs 'Millor Sommelier d'Espanya en Cava' els dies 11 i 12 de febrer a
Màlaga i Sevilla, respectivament. L'hotel Barceló de Màlaga serà la seu de la
tercera semifinal, que comptarà amb la presencia de sommeliers d'Andalusia
Oriental, Ceuta i Melilla. La semifinal de Sevilla tindrà lloc a l'Hotel Ayre i
hi participaran sommeliers procedents d'Andalusia Occidental i Extremadura. El
concurs, que està dirigit pel sommelier Juan Muñoz, té com a objectiu la
col·laboració en la formació dels professionals del serveis a Espanya i la
professionalització del coneixement del cava. Hi podran participar tots els
professionals del servei i la venda de vi, escoles d'hostaleria i restauració
que estiguin treballant dins el territori nacional.
El desenvolupament del concurs es durà a terme durant una jornada en la
qual a primera hora els participants assistiran a una ponència professional
sobre el món del cava, impartida per un tècnic del Consell Regulador. A
continuació, hi haurà una degustació a cegues que marcarà molt concretament els
paràmetres del cava. Els concursants s'han de sotmetre a dues proves: una
escrita sobre el món del cava i una degustació a cegues de diversos tipus
d'aquest vi escumós. Un cop finalitzades les proves, es lliurarà una beca
d'estudis en metàl·lic de 2.000 euros per al guanyador i de 1.000 euros per al
segon classificat de cadascuna de les semifinals autonòmiques. Aquest certamen,
de caràcter bianual, es desenvolupa a 12 ciutats i la gran final tindrà lloc al
2014, quan s'escollirà al 'Millor Sommelier d'Espanya en Cava'. Al 2012, es van
celebrar les semifinals d'Aragó i Castella i Lleó. Fernando Mora Torrijo,
propietari del portal de vins www.thegaragewine.com
i col·laborador de Latidos de Vinos, representarà a Aragó i per Castella i Lleó
serà Diego Muñoz Gómez, sommelier del restaurant 'La Lobita' de Navaleno a
Soria (www.lalobita.es). El jurat
està format per tècnics del Consell Regulador del Cava, presidents de les
Associacions de la UAES (Unió d'Associacions Espanyoles de Sommeliers) i de
l'Associació Nacional de Maîtres, així com d'altres professionals. La gran
final tindrà lloc el 2014, on s'elegirà el 'Millor Sommelier d'Espanya en
Cava'.
Els interessats a participar podran fer-ho a través d'una petició directa
al Consell Regulador del Cava (www.crcava.es
o www.facebook.com/crcava) i
a l'Acadèmia de Sommelieria & Màsters Sommelier d'Espanya
(academia@jmrformacion.com). A més, també ho poden fer a través de les institucions
següents: Unió d'Associacions Espanyoles de Sommeliers (www.sumilleres.org); Associacions de
Sommeliers autonòmiques, provincials i locals, Federació Nacional de Maîtres i
Professionals de Sala (www.maitresdearagon.com);
Federació Nacional de Professionals de Sala (www.federacionsala.es) i la pàgina
d'informació sobre enologia www.cartavariada.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada