dimarts, 29 de gener de 2013

Més moviments per modificar la regulació dels escumosos de la DO Penedès, que guanyen dos cellers mésEls elaboradors d’escumosos emparats per la DO penedès es van reunir la setmana passada amb la voluntat de debatre “cap on volem tirar”, segons un dels elaboradors més destacats, Sergi Colet. Afirma l’enòleg d’aquest celler de Pacs del Penedès que “el que volem és fer un vi escumós (que s'ha de batejar) d'alta qualitat, on les normes de joc siguin molt estrictes, i així els grans volums (de baixos preus) no puguin accedir a jugar aquesta lliga”. Entre els punts que es van tocar a la reunió destaca la voluntat de “fer canviar el reglament del vins escumosos Penedès”. Es vol passar d’una criança mínima de 12 mesos (el cava són 9 mesos) a 15 mesos  o sigui, tots els vins escumosos Penedès seran, com a mínim, Reserva). Els escumosos emparats per la DO Penedès no poden ser Gran Reserva, ja que aquesta qualificació va quedar blindada per la DO Cava. No obstant això, segons es confirma des del Consell Regulador de la DO Penedès, es vol buscar un nom identificador per als escumosos amb més llarga criança de la DO Penedès.
            També es vol posar anyada a totes les ampolles, posar data de desgorjament a totes les ampolles. També es pretén que sigui la primera DO d'escumosos del món on tots els escumosos produïts siguin ecològics. Sergi Colet creu que això “seria la bomba”. S’és conscient, no obstant això, que cal un temps de tres anys d’adaptació dels productors que estan en procés de conversió. A la reunió hi van assistir, també, representants de cellers elaboradors de cava com ara Huguet de Can Feixes o Gramona. Sergi Colet no té dubtes que el procés que han iniciat “no te marxa enrera”.
            Per la seva banda, el director del Consell Regulador de la DO Penedès, Francesc Olivella, ha manifestat en declaracions fetes a aquest bloc que els canvis que s’estan estudiant, la reforma del reglament i el plec de condicions, podrien posar-se en marxa en un període de mig any. També ha confirmat que dos petits cellers més s’han donat d’alta per elaborar escumosos emparats per la DO Penedès: Carles Mora Ferrer de Piera i Sucesores de Rafael de Camps d’Ordal (que elabora vins sota la marca Herederos del Conde de Olzinellas).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada