Els elaboradors d’escumosos
emparats per la DO penedès es van reunir la setmana passada amb la voluntat de
debatre “cap on volem tirar”, segons un dels elaboradors més destacats, Sergi
Colet. Afirma l’enòleg d’aquest celler de Pacs del Penedès que “el que volem és fer un vi escumós (que s'ha
de batejar) d'alta qualitat, on les normes de joc siguin molt estrictes, i així
els grans volums (de baixos preus) no puguin accedir a jugar aquesta lliga”. Entre els punts que es van tocar a la reunió destaca
la voluntat de “fer canviar el reglament del vins escumosos Penedès”. Es vol
passar d’una criança mínima de 12 mesos (el cava són 9 mesos) a 15 mesos o sigui, tots els vins escumosos Penedès seran,
com a mínim, Reserva). Els escumosos emparats per la DO Penedès no poden ser
Gran Reserva, ja que aquesta qualificació va quedar blindada per la DO Cava. No
obstant això, segons es confirma des del Consell Regulador de la DO Penedès, es
vol buscar un nom identificador per als escumosos amb més llarga criança de la
DO Penedès.
També es vol posar anyada a totes
les ampolles, posar data de desgorjament a totes les ampolles. També es pretén que
sigui la primera DO d'escumosos del món on tots els escumosos produïts siguin
ecològics. Sergi Colet creu que això “seria la bomba”. S’és conscient, no
obstant això, que cal un temps de tres anys d’adaptació dels productors que
estan en procés de conversió. A la reunió hi van assistir, també, representants
de cellers elaboradors de cava com ara Huguet de Can Feixes o Gramona. Sergi
Colet no té dubtes que el procés que han iniciat “no te marxa enrera”.
Per la seva banda, el director del
Consell Regulador de la DO Penedès, Francesc Olivella, ha manifestat en
declaracions fetes a aquest bloc que els canvis que s’estan
estudiant, la reforma del reglament i el plec de condicions, podrien posar-se
en marxa en un període de mig any. També ha confirmat que dos petits cellers més
s’han donat d’alta per elaborar escumosos emparats per la DO Penedès: Carles
Mora Ferrer de Piera i Sucesores de Rafael de Camps d’Ordal (que elabora vins
sota la marca Herederos del Conde de Olzinellas).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada