‘Expliquem el que
fem, fem el que expliquem’. La frase es va penjar a les caves Recaredo de Sant
Sadurní d’Anoia per mostrar als visitants l’autenticitat d’un projecte que ha
elevat, potser com mai, el prestigi del cava. Ahir dissabte, acompanyat de la família
sadurninenca Roca (una entranyable nissaga vinculada de tota la vida al vi amb cellers
com Avgvstvs o Oriol Rossell), vaig tenir ocasió de tornar a recórrer, de la mà
dels germans Josep i Anton Mata, les caves del número 10 del carrer de Tamarit (quina emoció desperten les galeries excavades a pic i pala!) i tastar
alguna de les seves joies, especialment el fantàstic Reserva Particular Enoteca
1998, amb desgorjament fet in situ per part de Josep Mata. D’aquesta excel·lent
anyada (60% macabeu i 40% xarel·lo) només es van elaborar 3.623 ampolles.
Renoi, quin cava! En contacte amb les
mares des de 1999, aquest cava es va presentar inicialment amb franques notes a
pastisseria, per anar-se obrint cap a les orellanes i als fruits secs (nous i
avellanes). Viu i amb bona acidesa, aquest 1998 presentava un carbònic espetegant
que ens va sacsejar. També van tastar tres dels caves que actualment estan al mercat i que mostren, de manera fefaent, la frescura i vivacitat d'uns productes de criança mínima de cinc anys: el Brut Nature 2007, el Subtil 2007 i el Brut de Brut Gran Reserva 2004.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada