La Universitat
Rovira i Virgili ha organitzat un curs per a tots els que es vulguin professionalitzar
en el món de la sumilleria. La URV
està formant enòlegs des de l’any 1988 i, a més, va impartir estudis per a la
obtenció del Certificat Professional de Sommelier del 2005 al 2009. Després de
quatre anys d'inactivitat s’ha tornat a ofertar aquesta docència degut a la
demanda d’especialització que s’estava reclamant des del sector de la
restauració i comercialització de vins i licors. Els seus objectius són donar
als alumnes les eines i coneixements necessaris per a saber: Planificar
establiments, àrees o departaments de servei i/o comercialització de
begudes,vins i licors; organitzar els processos d'aprovisionament i compra; gestionar
la correcta conservació dels vins i begudes; elaborar i dissenyar cartes de
begudes, vins i licors, tant nacionals com internacionals, relacionant-les amb
ofertes gastronòmiques i, finalment, realitzar el servei de begudes vins i
licors, assessorant als clients.
Aquest curs
d’extensió universitària consta de 240 hores lectives i pràctiques repartides
en dos anys de gener a juny i en classes concentrades en un sol dia a la
setmana. A més, d’una bona base en enologia i viticultura, que és el punt fort
de la Universitat Rovira i Virgili, s’impartiran una amplia gamma de matèries
necessàries per adquirir coneixement i nivell per a exercir de sommelier:
geografia vitivinícola, destil·lats, productes, gestió, servei, etc. L’inici d’aquest curs serà el pròxim
dilluns 21 de gener i encara està obert el termini d’inscripcions. Per a tots
els qui estiguin interessats, poden entrar en aquest enllaç amb la web de la
universitat, on trobaran tota la informació del curs: http://www.fundacio.urv.cat/sommelier_professional/of/CAT/CSOPEA-A1-2013-6
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada