La imatge internacional que es té del cava no és gens afalagadora. Prova d'això són uns comentaris publicats recentment al portal búlgar http://www.capital.bg/. Es diu que el cava
(celler de cava en català) és un vi que els consumidors búlgars recentment
han "desenterrat". S'afirma que el cava es fa en un cert nombre de municipis de Catalunya, la
Rioja, València, Navarra, Aragó i el País Basc (hi ha un làpsus, ja que en realitat és a set comunitats autònomes on es pot fer cava) i té una història de 140 anys.
S'afegeix que "es distingeix per un sabor molt específic i sabor autèntic, que prové de les
tres varietats locals: macabeu, xarel·lo i parellada. www.capital.bg arriba a aventurar-se afirmant que el cava té un gust massa
"suau", l'envelliment és ràpid i hi ha "incapacitat" per desenvolupar una
gran complexitat. Tela marinera! Codorníu, Freixenet i Juvé i
Camps són els tres elaboradors que "es troben entre els més populars", segons aquesta informació, que podeu llegir a http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2012/12/14/1968591_vinena_karta_s_mehurcheta/
Potser el que han tastat no es cava i s'han confós pel format de l'ampolla...(¿lambrusco? ¿dubois?)
ResponElimina