dimarts, 9 d’octubre de 2012

La DO Penedès podria obrir la porta a la petit verdot




El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Penedès podria estar a punt d’autoritzar, d’admetre com a varietat autoritzada, la varietat negra de raïm petit verdot. Sembla que els testos fets amb aquesta varietat, i els bons resultats obtinguts en proves experimentals com les fetes al celler Jean Leon de Torrelavit, podrien haver fet decantar la balança i obrir la porta a aquesta varietat. Des de Torres s’afirma que el fet que madura molt més tard que la major part de les altres varietats de raïm impedeix que prosperi amb èxit en moltes de les regions franceses, i es troba solament a la regió de Bordeus. Les seves aromes s'han comparat als encenalls del plàtan i del llapis. Adquireix forts tons forts lilosos durant el procés de maduració. El seu ús principal és aportar l'aroma, el color, l'àcid i el taní (en ocasions també usat per augmentar la gradació alcohòlica) a molts dels grans vins negres francesos, mitjançant una adició no superior al 10 per 100 del total. Es conrea recentment a Argentina, Xile, Uruguai, Califòrnia, Colorado, Texas, Washington, Virginia, Austràlia, Columbia Britànica i Nova Zelanda, també per potenciar altres vins. Jean Leon podria acabar elaborant un petit verdot 100%.Hi ha qui dóna per fet que aquesta varietat va ser introduïda a Espanya l’any 1991 per l’enóleg Juan Manuel Vetas a Ronda (Màlaga). La fotografia que acompanya aquest post és de Torres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada