Una seixantena de
professionals de la restauració van assistir ahir dimarts a la ponència que va
impartir l'empresari i cocktailmaster Javier de las Muelas sota el títol 'Trencar
paradigmes', on va reflexionar sobre la gran quantitat de possibilitats de
creació en la fusió del món del cava i el del còctel, alhora que va presentar
als assistents el Còctel Cavatast, creat per l'ocasió. L'acte es va celebrar al
celler gran del CIC Fassina i hi va assistir una àmplia representació del
consistori sadurninenc, a les portes del que serà el Cavatast 2012, que
s'inaugura divendres.
El regidor de promoció econòmica i
comunicació, Jaume Amigó, va presentar un acte que estava organitzat des de la
seva regidoria amb un doble objectiu: “d'una banda potenciar la projecció del
cava maridant-lo amb el món de la cocteleria, de la mà d'un dels
còcktailmasters de més ressò internacional, Javier de las Muelas; i de l'altra
presentar un ponent que ha estat tota la vida un gran emprenedor, que va
començar amb un petit negoci engegat entre companys i que ha acabat esdevenint
un empresari d'èxit i creador de tendències”. Amigó va agrair la presència tant
al convidat com als assistents, recordant la importància de buscar estratègies
de promoció econòmica: 'Esperem que aquest còctel d'avui sigui un impuls
econòmic per Sant Sadurní i es converteixi en patrimoni de tots'.
Javier de las Muelas va parlar
d'emprenedoria, de la importància d'executar les bones idees i de potenciar la
creativitat i el treball en equip: 'Sense equips una idea no és bona ni
dolenta, queda a l'aire'. A partir de la seva experiència professional i la
seva trajectòria de 30 anys com a empresari, va instar els assistents a
reflexionar sobre la necessitat de trencar paradigmes, d'innovar i de ser
valents en el procés de la creació, respectant la tradició però sense matar mai
les bones idees i sobre com s'ha d'entendre la cultura del servei, en el seu
cas vinculat al món de la restauració, que va voler diferenciar del terme
'servilisme'. Respecte i creativitat intel·ligent són dos dels conceptes que
han dignificat mons ara tan ben posicionats com el de la cuina o el de la
cocteleria, va explicar. De las Muelas, en un to més personal, va explicar
vivències personals, com ara la seva afició a entrar els bars, ni que sigui
sense veure's la consumició, només per enaltir l'art de la conversa, que va
descobrir de ben petit, o la creació del seu primer negoci, el mític Gimlet
cocktail bar, al barri de la Rivera de Barcelona, i com l'esforç, la tenacitat
i les ganes d'innovar l'han fet creat molts productes nous i reinventar més de
150 còctels clàssics. També va fer un repàs pel món del còctel per demostrar la
versatilitat del cava com a ingredient, mostrant com en treure un producte del
seu context se'l pot arribar a fer més versàtil i cosmopolita i obrir-li noves
vies de comercialització. I en aquest moment de la ponència és quan es va
presentar el Còctel Cavatast, un còctel de cava que els seus creadors
defineixen com a 'inquiet, delicat i cosmopolita, amb matisos de la
Mediterrània, Índia, Jamaica, Àfrica, Brasil i Japó, amb aroma a tradició
artesanal i gust d'arreu del món i decorat amb un raïm de groselles'. El
mixòleg Gerard Acereda va mostrar el procés de creació del còctel i va animar a
provar-lo a l'alcalde de la vila, Josep Maria Ribas, que va cloure l'acte
posant l'èmfasi en aquesta volta que s'ha volgut donar al Cavatast, obrint
noves vies d'exploració i, com diu el ponent, trencant paradigmes. Javier de
las Muelas serà l'encarregat d'inaugurar el proper divendres 5 d'octubre la
16ena edició del Cavatast, la mostra de caves i gastronomia que es celebra els
dies 5, 6 i 7 d'octubre a Sant Sadurní.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada