dimecres, 3 d’octubre del 2012

Javier de las Muelas destaca la "gran quantitat" de possibilitats en la fusió del món del cava i el del còctel



Una seixantena de professionals de la restauració van assistir ahir dimarts a la ponència que va impartir l'empresari i cocktailmaster Javier de las Muelas sota el títol 'Trencar paradigmes', on va reflexionar sobre la gran quantitat de possibilitats de creació en la fusió del món del cava i el del còctel, alhora que va presentar als assistents el Còctel Cavatast, creat per l'ocasió. L'acte es va celebrar al celler gran del CIC Fassina i hi va assistir una àmplia representació del consistori sadurninenc, a les portes del que serà el Cavatast 2012, que s'inaugura divendres.
            El regidor de promoció econòmica i comunicació, Jaume Amigó, va presentar un acte que estava organitzat des de la seva regidoria amb un doble objectiu: “d'una banda potenciar la projecció del cava maridant-lo amb el món de la cocteleria, de la mà d'un dels còcktailmasters de més ressò internacional, Javier de las Muelas; i de l'altra presentar un ponent que ha estat tota la vida un gran emprenedor, que va començar amb un petit negoci engegat entre companys i que ha acabat esdevenint un empresari d'èxit i creador de tendències”. Amigó va agrair la presència tant al convidat com als assistents, recordant la importància de buscar estratègies de promoció econòmica: 'Esperem que aquest còctel d'avui sigui un impuls econòmic per Sant Sadurní i es converteixi en patrimoni de tots'.
            Javier de las Muelas va parlar d'emprenedoria, de la importància d'executar les bones idees i de potenciar la creativitat i el treball en equip: 'Sense equips una idea no és bona ni dolenta, queda a l'aire'. A partir de la seva experiència professional i la seva trajectòria de 30 anys com a empresari, va instar els assistents a reflexionar sobre la necessitat de trencar paradigmes, d'innovar i de ser valents en el procés de la creació, respectant la tradició però sense matar mai les bones idees i sobre com s'ha d'entendre la cultura del servei, en el seu cas vinculat al món de la restauració, que va voler diferenciar del terme 'servilisme'. Respecte i creativitat intel·ligent són dos dels conceptes que han dignificat mons ara tan ben posicionats com el de la cuina o el de la cocteleria, va explicar. De las Muelas, en un to més personal, va explicar vivències personals, com ara la seva afició a entrar els bars, ni que sigui sense veure's la consumició, només per enaltir l'art de la conversa, que va descobrir de ben petit, o la creació del seu primer negoci, el mític Gimlet cocktail bar, al barri de la Rivera de Barcelona, i com l'esforç, la tenacitat i les ganes d'innovar l'han fet creat molts productes nous i reinventar més de 150 còctels clàssics. També va fer un repàs pel món del còctel per demostrar la versatilitat del cava com a ingredient, mostrant com en treure un producte del seu context se'l pot arribar a fer més versàtil i cosmopolita i obrir-li noves vies de comercialització. I en aquest moment de la ponència és quan es va presentar el Còctel Cavatast, un còctel de cava que els seus creadors defineixen com a 'inquiet, delicat i cosmopolita, amb matisos de la Mediterrània, Índia, Jamaica, Àfrica, Brasil i Japó, amb aroma a tradició artesanal i gust d'arreu del món i decorat amb un raïm de groselles'. El mixòleg Gerard Acereda va mostrar el procés de creació del còctel i va animar a provar-lo a l'alcalde de la vila, Josep Maria Ribas, que va cloure l'acte posant l'èmfasi en aquesta volta que s'ha volgut donar al Cavatast, obrint noves vies d'exploració i, com diu el ponent, trencant paradigmes. Javier de las Muelas serà l'encarregat d'inaugurar el proper divendres 5 d'octubre la 16ena edició del Cavatast, la mostra de caves i gastronomia que es celebra els dies 5, 6 i 7 d'octubre a Sant Sadurní.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada