dimarts, 9 d’octubre del 2012

“Esplèndid” Cavatast?





“Satisfacció general i molt bon ambient en un Cavatast on el CIC Fassina ha estat un dels protagonistes” és el resum que l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia fa a l'hora de fer balanç del Cavatast 2012. La fira, segons s'ha informat aquesta tarda, “es consolida com una mostra de caves i gastronomia de primera qualitat, on durant tres dies s’han pogut tastar els millors caves del món”. S'arriba a dir que el Cavatast 2012 ha estat “esplèndid”. Jo diria que no n'hi ha per tant. Tot i les millores, no deixa de donar la impressió que és una fira local, d'anar per casa. La fira, segons sembla, sí que ha gaudit d'un interessant programa paralel d'actes. Des del Patronat de Turisme de Sant Sadurní s'ha volgut destacar d’aquesta setzena edició “la satisfacció general, tant dels expositors com dels visitants, així com de les persones implicades en l'organització”. Només hi havia, però, 34 de les més de 270 caves inscrites al Consell Regulador i s'han deixat notar absències, fins i tot, de destacades caves de Sant Sadurní d'Anoia. S'han millorat, això sí, els problemes per les aglomeracions de públic de l'any passat amb una millor disposició dels estands. La copa, no obstant això, si és que al Cavatast “s’han pogut tastar els millors caves del món”, continua sent del tot inapropiada. El Cavatast, això sí, es va lliurar, a diferència de l'acte inaugural de la Setmana del Cava, de la sorollosa protesta dels treballadors del Grup Freixenet en lluita pel conveni col·lectiu. El Cavatast també ha estat escenari polític aquests dies de precampanya. S'hi ha vist el primer secretari dels socialistes catalans i candidat a la presidència de la Generalitat pel PSC, Pere Navarro, mentre l'Ajuntament rebia el president de l'Associació de Municipis per la Independència i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal.
    Des del Patronat de Turisme s'ha posat l’accent en el “bon ambient que s’ha viscut durant el Cavatast, que ha estat molt palès a les xarxes socials, on unes setmanes abans ja s’hi respirava moltes ‘ganes de Cavatast’, així com al carrer, on enguany la disposició dels estands i l’ampliació de la superfície de la fira, en quasi el doble, han convertit l’espai en un escenari molt còmode per degustar cava i gastronomia”. Des de l'Ajuntament es diu que s'ha vist “gent contenta i gaudint de d’una bona experiència”. També s'ha destacat el bon funcionament del sistema de tiquets que es va posar en marxa l’any passat i que permet als expositors disposar de més opcions de tria pel visitant. Aquest fet ha comportat que s’hagin hagut 86.296 degustacions de cava (tiquets) i 39.968 degustacions gastronòmiques (tiquets). Des de Turisme també s'ha volgut posar l’èmfasi en la nombrosa presència de visitats estrangers a la fira, així com la consolidació dels visitants de dins i fora de Catalunya: “Un elevat nombre de persones de diferents països, que ens fa plantejar que de cara a futures ocasions aquest és un mercat a treballar”.
    “La Fassina ha estat durant aquest Cavatast, sobretot el dissabte al matí, el que s’ha projectat que sigui: un centre neuràlgic d'activitats relacionades amb el món del cava i el turisme”, han explicat des del Patronat de Turisme. I és que la Fassina ha fet de Centre d'Interpretació del Cava, de punt de sortida de la ruta teatralitzada i de visites programades, de trobada de touroperadors, de punt de presentació de llibres, d’oficina de turisme, així com de centre de presentacions i tastos al Celler Gran, dels quals les empreses organitzadores n'estan “molt satisfetes”. S'afegeix que  el fet que el CIC Fassina sigui un motor de dinamització “és possible”. Ara bé, “el repte és trobar molts més moments com el cap de setmana passat. El Cavatast és un producte del Patronat i el CIC n'és el cor i el cervell, amb tots els seus espais a ple rendiment”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada