dimecres, 3 d’octubre del 2012

16 cellers a la fira Mercat de Mercats



Un total de 16 cellers de vins i caves participaran a una nova edició de la fira Mercat de Mercats. El conseller delegat executiu de Prodeca i director general de l’Incavi, Jordi Bort, i la tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, han presentat avui a Barcelona la tercera edició de la fira Mercat de Mercats. El certamen, que l’any passat va rebre 230.000 visitants, se celebrarà del 19 al 21 d’octubre a l’avinguda de la Catedral i a l’avinguda de Francesc Cambó de la ciutat comtal. Mercats de Mercats pretén “recrear un autèntic mercat amb prop d’un centenar de parades on es vendrà, promourà i es donarà a conèixer el producte agroalimentari català. El seu objectiu és promoure l’activitat econòmica, vinculada a la producció i distribució alimentària del país, i donar a conèixer els beneficis de menjar els productes frescos i de qualitat que es troben en els nostres mercats”. Jordi Bort ha manifestat que Mercat de Mercats, fira a la qual dóna el seu suport el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), “és una iniciativa modèlica i un model d’èxit”, que serveix per mostrar als consumidors la gran qualitat dels productes agroalimentaris catalans. Bort ha volgut subratllar també, en la seva intervenció, els valors dels productes de proximitat, ja que aporten qualitat i frescor, i ha recordat que Catalunya és el tercer clúster agroalimentari d’Europa, gràcies a una poderosa indústria agroalimentària, el primer sector industrial del país. D’altra banda, Bort, que s’ha felicitat de la participació, per primera vegada de la Fundació Alícia en aquesta fira, ha recordat que la dieta mediterrània és un dels patrimonis de Catalunya, per la qual cosa és un encert que el Bus Alícia pugui difondre els bons hàbits alimentaris en el marc de Mercats de Mercats. Per la seva banda, Sònia Recasens ha dit que “és un orgull i una satisfacció oferir la ciutat de Barcelona per convertir-se en un aparador de la gran qualitat dels productes agroalimentaris catalans”, fent de Mercat de Mercats un motor econòmic del país i acostant als consumidors els productes de qualitat, en una acció conjunta de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i el sector privat.


El contingut de la fira

Mercats de Mercats és una iniciativa de l’Institut Municipal de Mercats de l’Ajuntament de Barcelona que compta amb la col·laboració institucional del DAAM  mitjançant PRODECA,  i del Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, També compta amb el patrocini de les empreses Moritz, Patronat de Turisme Costa Brava-Girona i CRDO Ribeiro. Nombroses institucions i entitats també han col·laboren amb activitats, aportacions de productes o amb el seu treball. Aquesta fira comptarà amb diversos espais com ara el de productes de proximitat i qualitat, amb promoció de vins i altres productes reconeguts amb DOP i IGP, el de la cuina de mercat, l’aula gastronòmica, i el celler dels sumillers, entre altres. En aquesta tercera edició, hi participaran al voltant de 130 agents: 39 parades de productes variats dels Mercats de Barcelona, 51 productors de proximitat i qualitat, 16 cellers de vins i cava, 12 bars i restaurants de mercat i de la ciutat i, més de 27 prestigiosos cuiners de tot el territori català.
            El DAAM, a través de Prodeca, col·labora en aquest esdeveniment gastronòmic i alimentari amb l’organització d’una àrea dedicada als productes i productors d’aliments de qualitat i de proximitat i l’espai Els Nostres Vins i Caves. D’aquesta manera, empreses productores exposaran i vendran directament al consumidor de Barcelona les seves elaboracions. A més, s’organitzarà un estand on es farà difusió del productes de Catalunya amb els diferents distintius de qualitat:  Denominació d’Origen Protegida (DOP), Indicació Geogràfica Protegida (IGP), Denominació Geogràfica (DG), productes amb distintiu Especialitat Tradicional Garantida (ETG), productes amb distintiu de qualitat Marca Q, la Producció Ecològica, la Producció Integrada i Artesania Alimentària. D’altra banda, l’espai Els Nostres Vins i Caves, ubicat al voltant de la zona de Cuines de Mercat, permetrà al visitant degustar les elaboracions que presenten els cellers en un recorregut per diferents denominacions d’origen del vi i del cava reconegudes a Catalunya


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada