dimarts, 17 d’abril de 2012

Vins i caves de la Conca a la Setmana Medieval de Montblanc


Els cellers de la DO Conca de Barberà estaran presents a la Setmana Medieval de Montblanc en una nova edició del Mercat de vins i caves. Una bona ocasió per tastar els diferents vins que s’elaboren a la Conca de Barberà. Durant la Setmana Medieval de Montblanc arriba el Mercat de vins i caves de la DO Conca de Barberà. Una quinzena de cellers seran presents en diferents parades per poder tastar els seus productes i poder assessorar als visitants sobre les varietats i l’elaboració dels vins de la DO Conca de Barberà. Poder tastar els vins de la Conca, tastar el trepat – la varietat autòcotona de la Conca de Barberà – , poder-ho acompanyar amb plats típics de la gastronomia del territori, veure com es vivia a l’Edat Mitjana i ser testimoni dels fets més importants d’aquella època és possible a Montblanc durant aquests dies. "I poder-ho fer amb vins blancs, rosats i negres de la Denominació Conca de Barberà és un luxe", s'afirma des del Consell Regulador de la DO Conca de Barberà. S'afegeix que l’evolució de la viticultura a la Conca de Barberà ha esta molt lligada a l’evolució històrica de la comarca. Els antecedents més remots es troben en temps dels romans i possiblement fins i tot abans. Però va ser amb l’edat mitjana quan sobretot va agafar molta rellevància. Per aquest motiu la Setmana Medieval de Montblanc és "un marc incomparable per donar a conèixer tant els cellers de la D.O. Conca de Barberà com els vins i caves. I també és un gran aparador per la gran afluència de públic que s’hi espera tenint en compte les xifres de les anteriors edicions". La mostra de vins se celebrarà els caps de setmana del 21 d’abril i 22 d’abril, i el 28 i 29 d’abril coincidint amb aquesta festa medieval on es pot gaudir del Mercat Medieval i moltes altres activitats i actes centrats en la vida a la Catalunya medieval i en la figura de Sant Jordi, el patró de Catalunya (programa d'actes: http://www.setmanamedieval.org/programa.php). Durant aquests dos caps de setmana es podrà gaudir del Mercat de vins i caves seguint en un nou horari que es va assajar l’any passat allargant el tast de vins fins les 9 del vespre els dissabtes. El Mercat estarà ubicat a la bonica, i també medieval, Plaça dels Àngels, tocant al carrer dels Jueus en ple centre històric de la Vila Ducal. Oportunitat immillorable per poder exposar, tastar i vendre aquests productes de la nostra comarca. El preu de cada tast anirà entre un i dos euros.
Els cellers que es troben en aquest mercat són: Celler Cal Joan, Carlania celler, Celler Carles Andreu, Cellers Domenys, Celler Roset, Gatzaravins, Jordi Llorens / Vega Aixalà, Marta Pedra, Mas del Tossal, Mas Foraster, Rendé Masdéu, Rosa Mª Torres, Celler Vidbertus i Heredad Pallarés.

11h a 21h dissabte, i 11h a 19h diumenge a la Plaça dels ÀngelsPreu: Preu copa + bossa: 2€ Preu degustació: 1 o 2 € en funció dels vins

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada