dimarts, 17 abril de 2012

Presentació d'alçada dels nous Penedès a la Casa Batlló


La Casa Batlló de Barcelona ha acollit la tarda d'aquest dilluns l'edició de més alçada del saló Descobreixi Els Nous Penedès. Més de 200 vins de 38 cellers, principalment noves anyades però també una quinzena de novetats (podeu consultar el llistat complet a http://www.avinicolacatalana.com/nouspenedes/catala/presentacio.htm), s'han mostrat a un espai emblemàtic de Barcelona que ha rebut gran afluència de professionals. L'organització ha anat regulant l'accès a un edifici amb dos espais. El president de la DO Penedès, Josep Maria Albet, ha destacat la “vital importància” de la presentació a la Casa Batlló ja que el mercat català suposa un 82% de les vendes del Penedès a Espanya. Aquesta iniciativa, segons la patronal AVC, també anomenat dins de l’entorn professional com a "Saló de Vins del Penedès", es va iniciar l'any 1996 a Barcelona i va ser portada posteriorment fins a Madrid i Palma de Mallorca. Consisteix en una sessió pràctica informativa, per a donar a conèixer d’una forma directa i personalitzada als professionals del sector, la restauració, hostaleria, tendes especialitzades i els periodistes, totes les novetats que en els darrers mesos han presentat al mercat les diferents empreses de la DO Penedès, tant al que es refereix a les noves marques com a les noves anyades. Descobreixi Els Nous Penedès tancarà la gira d'enguany el 7 de maig a Madrid després d'haver estat a Mallorca.
Entre moltes altres novetats, s'han pogut tastar vins força interessants, com el Xarel·lo 2011 de Vilarnau (amb notes cítriques de llimona i lleugerament aromàtic, i que estrena el segell d'Agricultura Integrada), el Xarel·lo Pardas 2009 (ara amb una fruita de pinyol madura i millor en boca que en nas), el fruitós, enamoradís i perfumat sumoll Collita Roja 2008 de Pardas, el terpènic Vitis de Llopart 2011 (un 60% de xarel·lo, un 30% de sauvignon blanc i un 10% de muscat), l'aconseguida garnatxa blanca Amaltea 2011 de Loxarel (fruit de la vinya Pepa Xica de Pla de Manlleu), el fruitós i molt varietal Syrah 2011 de Loxarel, el nou cabernet sauvignon 790 de Loxarel (pendent d'arrodonir-se en ampolla), l'Eclèctic 2011 de Torre del Veguer de Sant Pere de Ribes (més comercial que la primera anyada, fruitós, rodonet i fresc), el Mireia 2011 de Pinord (amb un 50% de gewürztraminer i marcat amb les notes característiques de la muscat i el sauvignon blanc però fugint de ser empalagós), el Gran Reserva Chateldon 2003 (un vi clàssic per a un públic de certa edat molt marcat per la fusta sense perdre rodonesa), el Chateldon 2004 de Pinord (amb bona entrada de boca però amb un final un pèl astringent), el fruitós nou Lignum blanc 2011 d'Albet i Noya (un 40% de chardonnay, un 10% de xarel·lo i un 50% de sauvignon blanc que marca força el vi), el més fàcil i desenfadat Lignum negre 2010 (no m'ha agradat tant com el blanc aquest cupatge fet amb un 50% de garnatxa, un 20% de cabernet sauvignon, un 10% d'ull de llebre i un 10% de syrah), el nou Jove Selecció 2010 d'Huguet de Can Feixes (un ull de llebre i merlot que busca un públic més ampli que és rodonet i que, sense ser astringent, presenta les notes verdes -recorden a la brisa i a la flor de gerani- pròpies d'un any fred), el Negre Tradició 2007 d'Huguet de Can Feixes (un ull de llebre, merlot i cabernet sauvignon fresc però amb notes de reducció, el Reserva Especial 2005 d'Huguet de Can Feixes (una selecció de les millors vinyes de la finca de cabernet sauvignon i merlot que es mostra rodó, fresc i llarg), el 30 elevat a 3 del 2011 Can Descregut de Vilobí del Penedès (les notes a poma delaten una macabeu acompanyada de chardonnay i xarel·lo), el xarel·lo X elevat a 100 de Can Descregut (notes d'almívar de préssec i albercoc combinat amb tocs cítrics), Equilibri 2006 de Can Descregut (molt marcat a causa d'una criança de 9 mesos en bótes de roure hongarès), la Montònega de Mas Rodó (una varietat i un celler emergents), el Casa Ravella 2009 de l'Ordal (una gran relació qualitat-preu presenta aquest singular vi amb un 70% de xarel·lo i un 30% de chardonnay que té un PVP de només 8,5 euros i que va fermentar i criar-se en bótes durant 6 mesos), l'Avi Ton d'Eudald Massana Noya 2010 (continua en la bona línia de prescindir de tanta fusta -ara es cria durant quatre mesos en bótes de segon vi de torrat mig- per oferir notes a pera, almiverades i a mel), el Finca els Camps 2010 de Jané Ventura del Vendrell (el 15% de malvasia de Sitges marca força aquest esplèndid macabeu. En l'edició del 2011 aquest vi que va ser una clara referència a Catalunya rebaixarà fins al 5% la proporció de malvasia de Sitges), la feliç novetat d'una Malvasia de Sitges seca del 2011 de Jané Ventura que és a punt d'arribar al mjercat amb una primera producció de 1.800 ampolles i 5 grams de sucre residual (fruites blanques, fruita de la passió i notes florals), la mostra de bóta Sumoll 2011 de Jané Ventura (molt interessant, amb molta fruita i amb una acidesa que fan que apunti a grans maneres) o el Sumoll 2009 de Jané Ventura (un pèl més licorós i més vinós però amb força fruita).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada