dimarts, 24 d’abril del 2012

Nadal, Vallformosa, Albet i Noya, Covides, Heretat Mont-Rubí, Gramona i Mas Comtal triomfen al concurs del Penedès


Nadal Xarel·lo 2011 (medalla de platí especial pel millor xarel·lo), Masia Vallformosa (or per al millor blanc de collita amb el xarel·lo-chardonnay Masia Freyé 2011, un vi que a l'etiqueta ha substituït la marca Vallformosa per Domènech Vidal), Albet i Noya (or pel vi blanc amb bóta El Fanio 2010 i or pel Col·lecció Syrah 2008), Covides (or pel rosat amb notes a gominoles dolcenques Duc de Foix Cabernet Sauvignon 2011), Heretat Mont-Rubí (or pel seu rodó Black 2011 com el millor vi negre de collita), Gramona (or per al vi dolç Vi de Glass Gewürztraminer) i Mas Comtal (or per l'escumós Brut Premium 2009) van ser els vins triomfadors al Concurs de Vins de Qualitat de la DO Penedès, que es va lliurar ahir a la nit a la Masia Torre del Gall de Sant Cugat Sesgarrigues amb absències destacades. En total s'hi van presentar 102 mostres. Aquest concurs a cegues, que enguany ha arribat a la 46ena edició, és organitzat per l'Acadèmia Tastavins del Penedès Sant Humbert amb el suport tècnic del Consell Regulador de la Denominació d'Orígen Penedès. Hi ha assistit el director de la patronal AVC, Joan Gil, i el president dels enòlegs catalans, Josep Anton Llaquet, així com el president i el director de la DO Penedès, Josep Maria Albet i Francesc Olivella respectivament.
Pel que fa als blancs de collita, la plata va ser per al comercial Gessamí 2011 de Gramona, i el bronze per al muscat 2011 de Giró Ribot (un dels vins més premiats de la història d'aquest concurs). Pel que fa als blancs amb bóta la plata ha estat pel Xarel·lo 2011 de Gramona i el bronze per al Crisalys 2011 de Torelló. La plata de la categoria de rosats se l'ha endut el Jaume Serra rosat 2011 de J. García Carrión i el bronze el Petit Clos dels Oms rosat 2011, de Finca Ca N'Estella. Finalment, a la categoria de negres amb bóta la plata ha estat pel Vilarnau Cabernet Sauvignon 2008 (González Byass) i el bronze per al Bru de Tardor de Rovellats.
Durant la vetllada també esva lliurar a la barcelonina Rosa Maria Arrazola el guardó guantador dels tercers Premis de Poesia Vínica. L'obra guanyadora ha estat En brut, un poemari que, segons el jurat, modela totes les sensibilitats víniques. El president de l'Acadèmia Tastavins del Penedès, Joan Tarrada, va aprofitar l'acte per anunciar la convocatòria per a l'any que bé d'un premi de narrativa impulsat per l'Acadèmia que se centrarà en les temàtiques de la vinya i el vi i que podria estar dotat amb 10.000 euros. Tarrada també va explicar que la Setmana del Penedès a Barcelona que impulsa l'Acadèmia vol arribar a un miler de restauradors i que el Vijazz d'enguany deixarà una desena de cellers fora per la manca d'espai i que es pot arribar als 48 estands. També ha volgut tenir unes paraules de record per a l'expresident de l'Acadèmia Josep Santacana, que està convalescent d'una intervenció.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada