El celler penedesenc Loxarel acaba de treure al mercat (només en restaurants i botigues especialitzades) un cava sense precedents. Es tracta del 109, un cava amb la xifra rècord de 109 mesos de criança amb les seves mares. Arriba als consumidors, a diferència de tots els altres, sense degorjar. És extraordinàriament afruitat (orellanes i préssec confitat) per tenir tan llarga criança, amb un carbònic molt interessant. L'ampolla està bruta, tal i com estava a les caves, i es cobreix amb una bossa-paper que és impossible de trencar. El tiratge és del maig del 2003 i el cupatge va ser fet pel propietari i enòleg del celler, Josep Mitjans, en col·laboració amb un enòleg molt destacat traspassat el gener del 2010 (l'enyorat Joan Milà). Aquest cava tèrbol (per les mares) es ven a 60 euros. Està elaborat amb un 95% de la varietat xarel·lo i un toc de chardonnay. És un vi natural, un brut natural gran reserva del qual només s'han elaborat 1.000 ampolles. Vaig tenir ocasió de tastar-lo a Intervin i aquest dijous signo la noticia a la secció Viure de La Vanguardia:
Un cava amb 109 mesos de criança, de Loxarel
Loxarel ha elaborat 109, un cava sense precedents. Es presenta amb la xifra rècord de 109 mesos de criança amb les seves mares. Arriba als consumidors (només 1.000 ampolles que s’ofereixen a 60 euros) sense degorjar. L’ampolla és bruta, tal com era a les caves, i es cobreix amb una bossa de paper irrompible. El tiratge és de maig del 2003 i el seu cupatge va ser realitzat pel propietari i enòleg del celler, Josep Mitjans, i pel recordat enòleg Joan Milà. És un sorprenent cava natural, un brut nature gran reserva. R. Francàs
s´ha de degollar, per que es vent sensa degollar, pot ser perque les mares conserven el cava
ResponEliminaOn es pot adquirir? Ja està a la venda?
ResponElimina