dilluns, 16 d’abril de 2012

Cava orgànic i vins de Costers del Segre i Penedès a Singapur



El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), organitza la participació d’empreses catalanes d’alimentació i begudes en la fira Internacional Food & Hotel Asia, que se celebra a Singapur del 17 al 20 d’abril. En total hi participen quatre cellers: Bodegas Costers del Siò SL, Castell del Remei SL i Grup Pons de la DO Costers del Segre i Selección de Productos Naturales SL – Vera Magna, que presenta vi de la DO Penedès i cava orgànic. Food & Hotel, de caràcter biennal, serveix com una de les plataformes de negocis més importants per al sector agroalimentari a tota Àsia, especialment al Sud-est Asiàtic. En la darrera edició, 37.624 visitants professionals de 91 països diferents van conèixer els productes de les 2.400 empreses expositores procedents de 59 països. Amb un PIB per càpita de 33.054 €, Singapur està considerat com el tercer país més competitiu del món i una de les economies més obertes, amb un índex d’obertura de 297,07%. El 90% dels productes alimentaris provenen de les importacions. El consumidor és d’alt poder adquisitiu i exigent pel que fa a la qualitat dels productes, disposa de cultura culinària, i entén i valora el bon menjar i beure. L’origen i la marca dels productes hi tenen força importància. El sector alimentari i, en particular els productes "gourmet", es troba en expansió. Els sis primers mesos del 2011, les importacions a Singapur van créixer força: les begudes un 41%,  els productes carnis de porc un 95%, els olis un 27%, i la resta de productes alimentaris un 30%.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada