Els cellers de Poboleda han presentat
durant el matí d’aquest dissabte els seus darrers vins. Un total de dotze
productors locals han atès els professionals del món del vi, aficionats i
mitjans especialitzats que han volgut conèixer les singularitats de la darrera
anyada envasada sota el segell de la DOQ
Priorat. Els cellers que han disposat de taula amb mostres de tast han
estat: Tane Vins, Terres de Vidalba, Cellers Unió – Agrícola de Poboleda,
Celler Burgos Porta, Genium Celler, Celler Hidalgo Albert, Celler Jordi
Domènech, Celler Mas de les Pereres, Celler Mas d’en Just, Celler Mas Doix,
Celler Mas La Mola i Celler Pahí
Els cellers i l’Ajuntament de Poboleda,
amb el suport de la Denominació
d’Origen Qualificada Priorat, organitzaven la 3a Jornada Tècnica Poboleda Vins, en la qual s’han donat a
conèixer les característiques i singularitats de les vinyes i els vins de la
verema 2010 d’aquesta vila de la DOQ
Priorat. La inauguració de la jornada ha anat a càrrec del representant
del col·lectiu de cellers de Poboleda, Ricard Abella, del president del Consell Regulador de la DOQ Priorat,
Toni Alcover, i dels alcaldes de Poboleda, Jordi Català, i de Reus, Carles
Pellicer.
La jornada tècnica Poboleda Vins ve néixer en el context del projecte Vins de Vila,
de la DOQ Priorat. El Consell
Regulador d’aquesta denominació d’origen ha promogut la zonificació del seu
territori de manera que aquests vins de vila es puguin identificar com a
vins originaris de cada un dels seus municipis o viles. Els estudis científics
que desenvolupa la DOQ Priorat
amb el suport del seu equip de tast i de la URV avalen la proposta
d’identificar els vins de cada vila amb el seu territori, la seva cultura i la
seva gent. Per aquest motiu, el Consell Regulador de
la DOQ Priorat dóna suport a una
programació d’activitats de difusió dels vins, de les viles i de la cultura del
vi, que es duen a terme tot l’any a les viles de la DOQ Priorat, consultables a la Guia d’Activitats de la DOQ Priorat
(www.doqpriorat.org).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada