dilluns, 23 d’abril de 2012

42 experts per a 37 mostres al Tast de Finques i Viles del Priorat



La primera jornada del Tast de Finques i Viles ha començat aquest matí de Sant Jordi amb la sala d’actes del Local Social d’Scala Dei plena de tastadors. Un total de 42 experts (enòlegs, cellerers, membres del parc científic VITEC-URV, prescriptors i convidats especials) s’han inscrit per sotmetre a qualificació 37 vins negres de l’anyada 2010. Enguany el Tast de Finques i Viles arriba a la desena edició i per primera vegada és coordinat per l’equip del parc científic del vi VITEC-URV. Amb els resultats d’aquest tast, la DOQ Priorat vol continuar aprofundint el coneixement de la tipicitat dels seus vins, amb l’objectiu de caracteritzar la singularitat dels Priorat a partir de resultats científics que s’analitzaran amb els suport dels tècnics de VITEC i de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi). El Tast de Finques i Viles 2012 es distribueix en dues jornades, avui i demà, que s’inicien a les 9:30 h i que està previst que finalitzin al voltant de les 14 h. En les dues sessions hi està participant com a convidada especial la directora dels tres concursos internacionals de vi que es realitzen a la ciutat francesa de Burdeus, Fabienne Cortadi, i que són tres concursos de referència europea i mundial. Cortadi dirigeix el Challenge Internatoinal du Vin, el concurs Les Citadelles du Vin i el Malbec International Competition. La jornada d’avui ha començat amb la benvinguda i indicacions tècniques sobre la dinàmica del tast a càrrec del president de la DOQ Priorat, Toni Alcover, el qual ha explicat els diferents camps de què es compon la fitxa de tast. El tast és a cegues. Els tastadors, per tant, no coneixen en cap moment el celler ni la marca a què pertany el vi que tasten. Durant la jornada de demà dimarts és prevista la participació del sumiller català Roger Viusà, que ha estat guardonat en diferents concursos internacionals com a millor tastador. També prendrà part en el tast el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) de la Generalitat de Catalunya, Jordi Bort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada