dissabte, 14 d’abril del 2012

Es presenta Quin Sidral, la montònega de 10 Sentits


Ahir divendres el col·lectiu de coneguts enòlegs catalans que volen mantenir la seva identitat en l’anonimat (10 Sentits) va presentar el vi del seu nou projecte, una interessant montònega elaborada en col·laboració amb l’Agrupació de Viticultors de El Pla de Manlleu +500. La montònega penedesenca està de plena moda. La singularitat d’aquest vi, a més de que és 100% montònega, ha estat el sistema d’elaboració que s’hi ha emprat, que en aquest cas ha estat una maceració carbònica, tècnica molt habitual en vins negres de grans zones vitivinícoles mundials, però poc emprada per a elaboració de blancs. El vi es diu Quin Sidral:

Avui s’ha presentat el vi QUIN SIDRAL 2011 elaborat pel col·lectiu 10 Sentits, aquest any en col·laboració amb l’Agrupació de Viticultors de El Pla de Manlleu +500. A peu de la vinya que va proporcionar el raïm per a la producció d’aquest nou vi, 10 Sentits l’ha donat a conèixer a la premsa i a tot el sector vitivinícola de casa nostra que ha acudit a la cita amb molta curiositat de saber dels nous projectes d’aquest grup d’enòlegs.

Quin Sidral 2011 és un vi blanc elaborat de la varietat Montonega, sinonímia de la Parellada, però que en aquesta zona entre el Baix Penedès i l’Alt Camp, i a més de 500 metres d’alçada, és com se la coneix. La singularitat d’aquest vi, a més de que és 100% Montonega, ha estat el sistema d’elaboració que s’hi ha emprat, que en aquest cas ha estat una Maceració Carbònica, tècnica molt habitual en vins negres de grans zones vitivinícoles mundials, però poc emprada per a elaboració de blancs. La pretensió d’un bon inici quan els dos col·lectius van decidir tirar endavant el projecte, era la d’elaborar un vi blanc a partir d’una de les varietats tradicionals de casa nostra, que bàsicament s’utilitza per a l’elaboració de vi base cava, i que per contra ells han volgut potenciar al màxim, amb una vinificació arriscada, però mirant d’extreure’n el màxim potencial, per tal de donar a tastar al mercat les seves possibilitats, i intentant de valorar-la com cal sobre tot entre els amants dels vins de casa nostra. L’Agrupació de Viticulors de El Pla de Manlleu treballa des de fa bastants anys en la promoció d’aquesta varietat, posant a disposició dels elaboradors de cava i de vins amb denominació d’origen Penedès la possibilitat de produir un raïm a la carta, de la màxima qualitat i apte per a l’elaboració de vins tant singulars com el que avui ens han presentat.

10 Sentits disposa d’un molt interessant blog (www.10sentits.cat) on publiquen l’informació relativa a tots els seus projectes, i on podreu trobar tots els detalls d’aquest nou vi, des de el seu naixement a la vinya, la seva elaboració al celler, i la seva fitxa tècnica de tast.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada