dimecres, 11 d’abril del 2012

Nova junta a Capçanes. Blanch deixa la presidència després de 32 anys


La gran polèmica que ha viscut la Cooperativa de Capçanes (DO Montsant) durant els últims mesos sembla que arriba a la seva fase final. Des de fa uns dies la Cooperativa compta amb una nova junta que, en breu, ha d'escollir nou president. D'aquesta manera posa punt i final a la seva trajectòria al capdavant de la fins fa poc modèlica Cooperativa de Capçanes Francesc Blanch, qui ocupa la presidència des de 1980. El podria substituir en el càrrec Marcel Ferrer. A la nova junta s'hi va presentar el fill de Francesc Blanch però no va ser escollit. Durant els darrers mesos la Cooperativa ha viscut una situació molt convulsa. S'ha prescindit de Francesc Perelló (enòleg), de Sandra Aulló (relacions públiques i comunicació) o de Pere Pellejà, el gerent, per suposades irregularitats. Fa uns anys, explicant l'exitosa trajectòria del projecte col·lectiu de Capçanes, Blanch demanava que “es valori el dur que va ser per a tots nosaltres, agricultors, arriscar tot el que les nostres famílies havien aconseguit durant generacions i assumir exigències incomprensibles per a nosaltres”. I tot, per una idea”. No hi ha dubte que la Cooperativa de Capçanes ha estat un exemple modèlic fins que va arribar la crisi, les vendes van baixar, els pagesos van começar a veure que no cobraven quan tocava i es van destapar suposades irregularitats. També és indubtable que, amb encerts i també amb algun desencert, la tasca de Francesc Blanch, tot i que massa dil·latada en el temps, ha estat molt destacada. Homes com Blanch, amb encerts com el del vi kosher, han posat el nom de Capçanes al món. I  això s'ha de reconèixer. De moment la Cooperativa de Capçanes, que suma una vuitantena de socis, continua al·liena a les polèmiques intestines. Després d'haver participat a Intervin (Alimentaria) presentant les noves anyades i les noves etiquetes, ja es prepara la seva reeixida Nit de les Garnatxes, que es farà el divendres 4 de maig. També continuen peces clau, com l'enòleg Àngel Teixidó i l'alemany Jürgen Wagner, responsable d'exportació.

21 comentaris:

  1. o sigui continuen els dos enolegs que hi habien, l'Angel i el Roger, i el Jürgen, han llogat Gerent, cosa que no calia, han estat molts anys sense gerent...... a veure si sen surten, aquest home va fer molt mal, nomes miraba pels seus interesos, se les va arreglar per vendres terrenys seus a la coope enganyan, va dir ke el Mas d'en Francisco no volia vendre, se autocalificavva el raim, etc

    ResponElimina
  2. Anem a pams : dintre de la Cooperativa de Capçanes no hi ha cap peça clau en boca de l'expresident Francisco Blanc tothom és prescindible menys el Sisco, això ho va dir uns quants cops, però resulta que el Sisco juntament amb la Sandra van robar i van fer competència deslleial a la Cooperativa i com? Creant una empresa anomenada LA COVA DELS VINS, una empresa paraŀlela dintre de la Cooperativa, de la qual ja en vaig parlar el dia 15-02-12 a la noticia d'aquest blog sobre el Sisco Perello. I el Blanc què hi té a veure amb tot això? Doncs que aquest personatge ho tolerava tot a canvi de les millors qualificacions per la seva verema (que la qualificava el Sisco) sigués bona o dolenta, cosa que implica cobrar molt més que qualsevol altre soci. I el Blanc que s'omple la boca sobre el cooperativisme quan xerra aquí i allà...

    ResponElimina
  3. Aquest comentari que has fet es millor que el primer que vas fer, pero la cooperativa de Capçanes no va funcionar mai be, ers un miracle que ara a explotat, per damunt detot per la mala gestió de sempre,els robatoris de sempre, i per damunt de tot la baixada del credit.

    ResponElimina
  4. Per cert, el Roger no és enòleg i no fa pas les funcions com a tal, en canvi allà s'ha destapat per fi la Foncalda mà dreta de l'Àngel i per mi bona tècnic canyera com a delegada sindical i íntegra que això escasseja una mica al Celler de Capçanes

    ResponElimina
  5. El Roger és un mala peça que va rebre tracte de favor del Sisco i per tant amb el beneplàcit del Blanc. Per Móra el Roger ha fet uns quants comentaris desafortunats sobre els seus companys de feina al Celler de Capçanes que diuen molt sobre la persona que és el Roger. S'hauria de dedicar més al seu vi i no a tindre tantes aspiracions d'ascens en el seu lloc de treball fent, això si joc brut i doble joc.

    ResponElimina
  6. Collons, aixo s'esta liant, la Fontcalda es molt competenta, i el Roges tambe, casi tots els ke ke queden , apart mantAniment, fan molt be la seva feina

    ResponElimina
  7. jo soc el Roger, efectivament no tinc el titul d'enòleg i no exerceixo com a tal a capçanes,nomes soc un simple elaborador de vins que traballa com a encarregat de la secció del celler a capçanes.
    M'agradaria dir que al contrari del que diu aquesta personeta jo mai he tingut un tracte de favor del sisco, es mes, durant anys la nostra relacio s'ha basat en algun hola i algun adeu com a molt,a vegades ni això, tot i que l'ultim any es va arreglar una mica, pero mai un tracte de favor ni molt menys, i la gent propera a la bodega ho sap. I jo mai he parlat malament dels meus companys i menys a Mora, ( jo flipo, a Mora¡¡¡¡¡¡¡¡ a qui representa que li vaig dir? ) Tambe m'agradaria dir a aquesta persona que malparlant, inventant i descalificant als demes i amagantse darrere un anònim demostra la persona que es, jo kla repto que es descubreixi hi podem anar dient veritats els dos a veure qui surt mes escaldat, pero la conec i no te el que te que tindre salta a la vista.
    Un consell per aquesta persona; fes mes l'amor i deixa estar als demes que tothom te prou feina amb lo seu, comensant per tu i continuant per mi.
    Jo estic molt content de treballar a capçanes i de poguer ajudar amb el que puc en aquests moments tant complicats, i si a algu li pica QUE ES RAQUI

    ResponElimina
  8. i si aquesta personeta vol dir en que ma afavorit a mi el sisco ho vull saber també, que jo no me enterat.
    A lo millor els meus amics de mora saben mes que jo....... jajajajaja

    ROGER

    ResponElimina
  9. i si algu ha vist un tracte de favor del sisco a mi que ho digui i l'expliqui que jo no me ne enterat, no et referiras a l'estiu que hem va obligar a esmorzar separat dels meus companys encara no se per que????

    ResponElimina
  10. i si aquesta personeta vol dir en que ma afavorit a mi el sisco ho vull saber també, que jo no me enterat.
    A lo millor els meus amics de mora saben mes que jo....... jajajajaja

    ROGER

    ResponElimina
  11. Roger hi ha gent que no te vergonya

    ResponElimina
    Respostes
    1. Roger la gent que realment et coneix sap que ets molt habil fent doble joc i intentant treure benefici particular de tot i de tothom passant per sobre del que sigui

      Elimina
    2. La gent que realment coneix el Roger pensem que t'equivoques de mig a mig, de fet sembla que estiguis parlant d'una altra persona completament diferent del Roger!!! Doble joc? Benefici particular?? Passar per sobre de tothom??? Flipa la imaginació que té la penya quan s'amaga darrera d'un anònim!

      Elimina
  12. Torno a ser el Roger, i contuinuo demanante personeta mentidera i cobarda que diguis quin doble joc he fet, per sobre de qui he passat i quin benefici he tret de res.
    Si pot ser que el que diguis sigui veritat que mentir i amagarte darrere d'un anònim es molt lleig i cobard i demostra que no tens valor de descobrirte per que menteixes.
    Els que hem coneixen saben que a la feina sempre he estat al peu del canó, a tope amb les meves obligacions i sempre amb una actitud positiva davant TOTS els esforços opcionals on he tingut oportunitat d'ajudar al celler.

    ResponElimina
  13. I vull que sàpiguis, personeta cobarda i mentidera, que els teus comentaris encara hem motiven mes per continuar treballant a tope.
    Pel que es veu a tu no t'interessa que les coses hem vaiguin be, i si tant t'esforces en descalificam es que algo dec estar fent be.

    ROGER

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola , em dic Helena i vull felicitar al Roger ( a qui conec personalment....) per la valentia i "savoir faire" que té en respondre educadament a aquest anònim a qui ell molt bé qualifica de "personeta covarda i mentidera", doncs realment és així. Si es volen dir coses o donar opinions tohom és lliure de fer-ho, però sense perdre el respecte vers l'altra persona i sobretot s'ha de donar la cara : és moooolt lleig amagar-se darrera un anònim per desqualificar als altres!!!

      Elimina
    2. Ah, i és veritat que tots el que hem tingut alguna relació amb el celler de Capçanes i/o amb els seus treballadors sabem que això que diu "l'anònim" sobre el Roger no és cert . Els seus companys de feina ho poden certificar.

      Elimina
  14. Hola sóc l' Anna, conec al Roger ( i també a molts dels seus companys/es de treball) i vull felicitar-lo per la seva resposta educada i sensata a aquest anònim a qui ell anomena amb tota la raó " personeta covarda i mentidera". Tothom és lliure de fer comentaris, aportacions o crítiques, però és moooolt lleig insultar i desqualificar als altres amagant-se darrera un anònim. Realment és de covard, ja que si el que diu contra el Roger aquesta "persona anònima, covarda i mentidera" són veritats, perquè no es dóna a conèixer??? Per cert tots el que hem tingut relació amb la cooperativa de Capçanes i amb els seus treballadors/es sabem que el que diu aquest "anònim" no és veritat : tractes de favor del Sisco?, parlar malament dels companys? fer doble joc?...No deu parlar del Roger que treballa a Capçanes. En qualsevol lloc de treball sempre hi pot haver alguna fricció o altra, però difamar i desqualificar a algú d'aquesta manera....això ho ha de poder demostrar sr/sra anònim/a !!!! I si realment en té proves i ho pot demostrar, si us plau, doni la cara : tots i totes li ho agrairem.
    Ah, i potser té raó el Roger en que deu estar fent bé les coses i el que a vostè li passa, sr/a anònim/a, és que té enveja de la seva feina i de la relació i tracte que el Roger té amb les persones que treballa.

    ResponElimina
  15. Ànims Roger : estem amb tú !
    Helena i Anna

    ResponElimina