divendres, 20 d’abril de 2012

La patronal Institut del Cava promou el cava a Noruega



Tot i que el mercat dels vins a Noruega està controlat pel Govern a través del Monopoli “Vinmonopolet”, Noruega és un dels mercats amb més potencial pel cava, motiu pel qual un grup d’ 11 cellers (Gramona, Joan Raventós Rosell, Maria Casanovas Roig, Mascaró, Masia el Mas, Marquès de Gelida, Marquès de Monistrol, Parés Baltà, Sumarroca, Torelló i Vilarnau), de la mà de l’Institut del Cava i d’ACC10, han tornat per tercera vegada a seduir la capital i presentar-hi les últimes novetats. L’esdeveniment va tenir lloc el dimarts 17 d’abril al conegut restaurant que s’ha convertit en tot un referent a Oslo, “Bar Tvujholmen”. La jornada es va iniciar amb la presentació i tast de caves per a un exclusiu grup d’importadors, mitjans de comunicació, restaurants i sumillers, on cada celler va ser l’encarregat de presentar un cava. Posteriorment i durant la mostra conjunta dels cellers, s’hi va afegir l’Associació de Clubs de Vins de Noruega. L’esmentada associació integra a tots els clubs de vins del país, essent un important prescriptor, a més de ser una plataforma de llançament dels nous productes i de realitzar una destacada tasca educativa. Està formada per amants del vi amb inquietuds per conèixer de més a prop i de primera mà tot allò que envolta el món vinícola. Paral·lelament a les accions organitzades per l’Institut del Cava, restaurants de renom de la ciutat, varen aprofitar la presència dels cellers de cava per organitzar jornades gastronòmiques per als seus clients amb cava i vi espanyol. Arrel de la bona acceptació, està ha previst organitzar un conjunt d’accions per a seguir difonent la cultura del cava a Oslo, així com a d’altres ciutats del país. Noruega es situa en el 12è lloc en el rànquing de països d’exportació de cava, amb 1,5 milions d’ampolles. Els darrers anys, està coneixent un augment del consum de cava amb creixements del 18,6%, 12,8 i 5,6% del 2009 al 2011, respectivament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada