Tot i que el mercat dels vins a Noruega està controlat pel Govern a  través del Monopoli “Vinmonopolet”, Noruega és un dels mercats amb més  potencial pel cava, motiu pel qual un grup d’ 11 cellers (Gramona, Joan  Raventós Rosell,  Maria Casanovas Roig, Mascaró, Masia el Mas, Marquès  de Gelida, Marquès de Monistrol, Parés Baltà, Sumarroca, Torelló i  Vilarnau), de la mà de l’Institut del Cava i d’ACC10, han tornat per  tercera vegada a seduir la capital i presentar-hi les últimes novetats. L’esdeveniment  va tenir lloc el dimarts 17 d’abril al conegut restaurant  que s’ha convertit en tot un referent a Oslo, “Bar Tvujholmen”. La  jornada es va iniciar amb la presentació i tast de caves per a un  exclusiu grup d’importadors, mitjans de comunicació, restaurants i  sumillers, on cada celler va ser l’encarregat de presentar un cava. Posteriorment  i durant la mostra conjunta dels cellers, s’hi va afegir l’Associació  de Clubs de Vins de Noruega. L’esmentada associació integra a tots els clubs de vins del país, essent un important prescriptor, a més de ser  una plataforma de llançament dels nous productes i de realitzar una  destacada tasca educativa. Està formada per amants del vi amb inquietuds  per  conèixer de més a prop i de primera mà tot allò que envolta el món  vinícola. Paral·lelament a les accions organitzades per  l’Institut del Cava,  restaurants de renom de la ciutat, varen aprofitar  la presència dels cellers de cava per organitzar jornades  gastronòmiques per als seus clients amb cava i vi espanyol. Arrel  de la bona acceptació, està ha previst organitzar un conjunt d’accions  per a seguir difonent la cultura del cava a Oslo, així com a d’altres  ciutats del país. Noruega es situa en el 12è lloc en el rànquing  de països d’exportació de cava, amb 1,5 milions d’ampolles. Els darrers  anys, està coneixent un augment del consum de cava amb creixements del  18,6%, 12,8 i 5,6% del 2009 al 2011, respectivament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada