divendres, 20 d’abril de 2012

Manso de Velasco, governador i vinàs amb notes a eucaliptusManso de Velasco (el comte de Superunda) va ser governador de Xile (se li va atorgar el càrrec l'octubre de 1736). Va assumir els càrrecs de governador, capità general i president de la Real Audiència del regne. Va ocupar el càrrec fins a juny de 1744. Es va destacar per la fundació de nou ciutats. Manso de Velasco dóna nom a un vinàs xilè de Torres, fruit d'una cententària i retorçada vinya de cabernet sauvignon. Avui, en un tast a Mas Rabell de Fontenac, he tingut la sort de tastar l'excel·lent anyada del 2007 (medalla d'or a Mundus Vini, 94 punts sobre 100 a la revista canadenca Wine Acces i 89 sobre 100 punts d'Stephen Tanzer). És un cabernet elegant, fresc tot i la seva gran extracció i amb unes extraordinàries i nítides notes a eucaliptus.  El seu preu se situa al voltant dels 30 euros. Així presenta aquest vi Torres:

Este vino es un homenaje al que fue Gobernador de Chile, Manso de Velasco. Hombre valiente y emprendedor, conocido por su fuerza en el campo de batalla y fundador de la ciudad de Curicó, donde se encuentran estas viñas. La Finca Manso de Velasco está consagrada exclusivamente al Cabernet Sauvignon, que produce este vino de intenso y profundo pigmento.

NOTA DE CATA:

Este vino tinto, hecho exclusivamente de Cabernet Sauvignon, proviene de un viñedo centenario que le da un color extraordinariamente profundo e intenso con ricos aromas de fruta madura. Los clásicos taninos del Cabernet proporcionan una estructura elegante engarzada con la sutil contribución del roble de Nevers, creando un estilo placentero que le da un final largo y completo. Un exquisito vino para paladares finos.

GASTRONOMÍA

Ideal para la caza, el pato y los quesos de oveja

1 comentari:

  1. Totalment d'acord! El vaig poder tastar a Alimentaria i em va realment sorprendre. Un vi del nou món amb ànima de Priorat, amb notes balsàmiques, carnós i fresc a la vegada. Bona feina!

    ResponElimina