dimecres, 25 d’abril de 2012

David Alemany guanya els Premis Eduard Vendrell d'enologia




A l'Escola de Viticultura i Enologia 'Mercè Rossell i Domènech' d'Espiells de San t Sadurní d'Anoia es va fer jornada de portes obertes diumenge passat. A l'escola, a més, es van lliurar els Premis d'enologia Eduard Vendrell, que enguany arribaven a la 13a edició. Una sala d'actes molt plena va acollir el lliurament d'aquests premis que són, com va dir el director del centre, Xavier Vidal, “un reconeixement a la creativitat i l'emprenedoria'. Vidal va destacar que 'Al setembre aquest centre celebra 25 anys, i que darrera hi ha un gran treball i esforços de moltes persones per a la formació”. El guardonat amb el XIIIè Premi Eduard Vendrell Baqués va ser David Alemany, amb el treball 'Estudi, muntatge i comparació de mètodes d'anàlisi del diòxid de sofre de vins'. També es va concedir un accèssit al treball 'Evolució de la fermentació del cava a dues temperatures diferents, de Cristina Sadurní, Esther Trenard i Tània Vendrell; i un segon accèssit a Ferran Carbó pel seu treball 'La vinya des de la perspectiva de l'agricultura convencional i de l'agricultura biodinàmica'. A l'Acte hi van assistir l'alcalde de la vila, Josep Maria Ribas; la regidora d'Educació, Cristina de la Cruz i el conseller territorial del Consell Comarcal de l'Alt Penedès Santi Soler, que va excusar la presència del president del Consell per qüestions d'agenda i que va va lloar la feina de l'escola: “Aquest centre suposa la millora de la viticultura i la promoció exterior. La formació i més en aquests moments és clau per trobar feina”. Per la seva banda, segons ha informat l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia, la regidora sadurninenca Cristina de la Cruz va posar l'èmfasi en el fet que “hi ha un planter d’alumnes que s’ha anat ampliant amb els anys. Hi ha molts alumnes premiats i reconeguts per la seva trajectòria, forma grans sommeliers i és un exemple de l’excel·lència educativa”. L'alcalde, Josep Maria Ribas, a banda de destacar l'oferta de qualitat de l'escola, va explicar com a anècdota que un regidor de l'Ajuntament  d'ERC, és alumne del centre (el treballador de Freixenet Jep Bargalló): "Hi ha formació de qualitat i els alumnes surten d’aquí molt ben preparats, un gran exemple és que d’aquí ha sortit el millor sommelier 2012 de Catalunya”. Després del lliurament dels premis es van presentar els cursos i la formació que s’imparteix a l’escola, les novetats tècniques i tecnològiques i els nou productes que s'hi han elaborat: vins, caves i olis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada