dilluns, 30 d’abril del 2012

Alumnes de la Borgonya, al Penedès de la mà de l'Institut del Cava



La patronal Institut del Cava va ser l’amfitriona divendres passat d’un grup de 30 alumnes del Màster de Comerç Internacional de Vins i Espirituosos de l’Escola Superior de Comerç de Dijon (Borgonya). El grup va visitar els cellers Recaredo i Freixenet, i va assistir a una presentació sobre el cava realitzada per l’Institut del Cava. També van visitar el Centre d'Interpretació del Cava de Sant Sadurní d'Anoia. El Màster CIVS, que l’any que ve celebrarà el seu 25è aniversari, és tot un referent a França en formació especialitzada del sector vitivinícola, havent format, des dels seus inicis, a més de 400 professionals de diverses nacionalitats.  Segons s’ha informat des d’aquesta patronal del sector, la pedagogia de la seva directora i fundadora, Joëlle Brouard, es resumeix en una màxima de Confuci: “Digues-m’ho i m’oblidaré, ensenya-m’ho i ho recordaré, implica’m i aprendré”. Durant tot un any, els alumnes reben formació teòrica i pràctica de 450 hores, on les matèries tècniques de coneixement del vi com la viticultura, l’enologia i el tast, tenen el mateix pes que les assignatures de comerç internacional, màrqueeting i dret internacional. Les classes es completen amb cinc setmanes de viatge d’estudis amb visites a les principals zones vitivinícoles de França, Espanya i Itàlia, a més de visites a fires internacionals com Vinexpo i la London Wine Fair. Així mateix, el Màster organitza un seminari experimental a Cahors (França) on durant una setmana els estudiants conviuen amb viticultors i participen en una reflexió sobre el futur de la denominació d’origen. Aquesta ha estat la tercera ocasió en que el Màster visita el Penedès. A França, l’interès pel cava és cada cop més creixent. En els darrers anys, les vendes de cava en aquest país estan vivint un creixement sorprenent, situant-se en el 6è lloc dels mercats d’exportació amb un total de 4,2 milions d’ampolles venudes l’any 2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada