El Nadal
Xarel·lo 2011 es va endur dilluns passat la medalla de platí que l’acredita
com el millor xarel·lo del 46è Concurs
de Vins de Qualitat de la D.O. Penedès, el més antic dels que es fan a
Catalunya. La nova anyada del vi blanc Nadal Xarel·lo 2011 es caracteritza, segons el celler, per ser “un
vi groc pàl·lid amb reflexes daurats on hi predominen les notes de fruites
blanques, especialment poma, amb un fons de fruita confitada que millorarà a
l’ampolla com a mínim els propers tres anys”. S’afegeix que el Nadal Xarel·lo 2011 marida amb la
majoria de plats, però es recomana especialment per acompanyar carns blanques i
vermelles semi elaborades i amb tot tipus de peix. Jo el trobo un bon exponent
d’un xarel·lo molt varietal expressat sense criança en bóta. És un vi franc,
rodó i de preu ajustat (uns 7 euros). Té cert
greix (fruit del treball amb les mares) i és fresc. De la verema del
2011, efectuada el 26 de setembre, es van obtener (Finca Nadal de la Boadella) 18.560 Kg de "La
Barraca", 11.920 Kg
de "Borregaire Baixa" i 10.040 Kg de "La Toria 2". Des del
celler el presenten com “la senzillesa i l’autenticitat del que és elemental”.
Si de l’anyada 2010 es van elaborar 19.368 ampolles, la d’aquest 2011 compta amb
35.657 ampolles.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada