dimarts, 6 de novembre de 2012

Aloers 2010 versus Aloers 2011




El primer vi biodinàmic (segell Demeter) del Penedès, l’Aloers de Recaredo (uns 11 euros), va irrompre al mercat amb l’anyada 2010 i amb un cupatge (el tradicional del vi base cava: xarel.lo 65%, macabeu 24% i parellada 11%) que no va acabar de despertar-me gaire interès. El most de l’Aloers 2010 va fermentar a temperatura controlada i es va macerar amb les seves mares durant dos mesos. És un vi correcte però sense ànima. Amb els mesos a l’ampolla, però, ha millorat i ha perdut part del seu nervi cítric. Ara, amb l’anyada del 2011, que començarà a comercialitzar-se el gener de l’any que ve, hi ha hagut un significatiu canvi de rumb, apostant només per la varietat xarel·lo. Ara l’Aloers 2010 es mostra al nas fi i amb notes a fonoll. En boca presenta cítrics, frescura i poc greix, així com també alguna nota amarga (ametlla amarga). L’Aloers 2011 (Celler Credo de Recaredo) es presenta inicialment amb notes a cel·lulosa. De seguida, però, emergeixen notes a préssec, albercoc i anís. Té més greix que el de l’anyada 2010, i també és menys cítric. És un vi força interessant.
S’anomenava ‘aloers’ als agricultors de l’Edat Mitjana que eren propietaris de les terres que cultivaven. Aquest vi no procedeix d’una agricultura ecològica i biodinàmica. La il·lustració de l’etiqueta va ser realitzada en aquarel·la per Kike Segurola i suggereix la terra i, amb seus tons, “la personalitat càlida i vital d’aquest vi”. La tipografia Escrow és la font que va escollir la gran dissenyadora Pati Núñez per tots els productes d’aquest celler i la que composa el logotip d’Aloers amb la seva data. Combinada amb la font Akkurat per a la resta de textos, comunica “el caràcter qualitatiu i honest del vi”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada