dimecres, 16 de març del 2011

UP reclama l'accés als plans de reestructuració de la vinya



Unió de Pagesos reclama al Departament d’Agricultura que garanteixi com a mínim als professionals l’accés als plans de reestructuració de la vinya per les properes campanyes

Unió de Pagesos reclama al departament d’Agricultura que garanteixi que, com a mínim, els viticultors professionals catalans podran accedir les properes campanyes al sostre d’ajut de la mesura de Plans de reestructuració i reconversió de la Vinya del Pla de Suport al sector. L’import de les sol·licituds d’ajut fetes el 2011 s’eleva a 14 milions d’euros, sobre una disponibilitat pressupostària de prop de quatre milions per aquest any. El sindicat s’oposa a la proposta feta pel Departament a la Taula Sectorial de la Vinya i el Vi d’atendre només els plans sol·licitats aquesta campanya, al preu de no obrir més convocatòries les properes dues campanyes que resten de l’Organització Comuna de Mercat (OCM) europea. Així mateix, reclama al Govern de la Generalitat que s’impliqui per aconseguir que el Ministeri faci un repartiment més just dels fons europeus.

Unió de Pagesos recorda que la mesura de reestructuració i reconversió de la vinya és l’única línia de suport per la modernització de les explotacions vitícoles inclosa dins l’actual Organització Comuna de Mercat (OCM) del sector.

Aquests recursos procedeixen íntegrament de la Unió Europa, mitjançant l’OCM de la vinya i el vi que la Comissió Europea ha programat entre 2008 i el 2013; anualment, els distribueix el Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí (MARM) a les comunitats autònomes a través del Pla de suport al sector, i són les comunitats les que els gestionen. El sindicat ja va denunciar el desigual repartiment dels fons europeus per a la reestructuració i reconversió de la vinya que practica el Ministeri anualment. Del total de 64,48 milions atorgats per a la mesura de reestructuració i reconversió de la vinya per al 2011, el 52% es destinen a Castella-la Manxa i només el 6% a Catalunya. Per això, reclama també una major implicació del Govern de la Generalitat per resoldre una situació injusta per als viticultors catalans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada