dijous, 31 de març del 2011

Els millors treballs i projectes d'investigació sobre el cultiu i elaboració del vi i del cava



La sala d'actes del Consell Regulador del Cava es va omplir ahir al vespre en l'entrega d'un premi i beca que ha tingut gran alçada pel que fa a la participació. Aquest acte va ser el primer que va comptar amb la participació del nou director general de l'Incavi, Jordi Bort:


El Consell Regulador del Cava, l’INCAVI i el VINSEUM entreguen el II Premi i Beca Cristòfor Mestre i Artigas – Viticultura i Enologia



Dotats de 9.000 i 6.000 euros, respectivament, premien els millors treballs i projectes
d’investigació sobre el cultiu i elaboració del vi i del cava


Vilafranca del Penedès, 31 de març de 2011.- El president del Patronat del VINSEUM, Pere Regull; el president del Consell Regulador del Cava, Gustau Garcia Guillamet, i el director general de l’INCAVI, Jordi Bort, van presidir ahir l’acte d’entrega del II Premi i Beca Cristòfor Mestre i Artigas – Viticultura i Enologia, que va tenir lloc a la seu del Consell, a Vilafranca del Penedès (Barcelona).

El Grup d’Enologia, Enotècnia i Biotecnologia Enològica de la Universitat Politècnica de Madrid (UPM) ha estat el guanyador del II Premi, dotat de 9.000 euros, amb un projecte inèdit sobre “l’autòlisi dels llevats en la criança sobre lies”. L’estudi té com a objectiu identificar aquells trets característics que determinen les aromes dels vins.

El jurat, presidit pel degà de la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili, Albert Bordons, ha valorat la importància del projecte pel seu interès científic i, alhora, pràctic. Les conclusions de l’estudi poden servir per reduir el temps de criança dels vins i millorar l’eficàcia de la producció del vi, així com per fer desaparèixer els mals gustos del vi en el procés de criança.

El Grup d’Enologia està format pels professors José Antonio Suárez, Felipe Palomero, Santiago Benito, Fernando Calderón, Carmen González, Antonio Morata i Wendu Tesfaye.

Per una altra part, la beca, dotada de 6.000 euros, ha recaigut en Francesca Aina Carrió, estudiant de tercer d’Enginyeria Tècnica Agrícola de la Universitat de les Illes Balears, pel seu projecte de sanejament de la varietat autòctona de la Vinya Balear Gorgollassa mitjançant processos biotecnològics. El seu treball busca determinar el grau d’infecció vírica d’aquesta varietat i trobar les diferents tècniques per aconseguir l’eliminació dels virus.

L’acte d’entrega, conduït pel periodista Ramon Francàs, va comptar amb l’actuació de la Jove Orquesta de Vilafranca.

Tant el Premi com la Beca Cristòfor Mestre i Artigas – Viticultura i Enologia, promoguts pel VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, premien els millors treballs o projectes sobre qualsevol tema relacionat amb la vinya i l’elaboració del vi i del cava, analitzats des de disciplines tècniques i experimentals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada