dimecres, 30 de març del 2011

Batea, René Barbier, Albet i Noya, Terra Remota, Ca n'Estella, Viñas del Vero, Àustria, garnatxes de Campo de Borja, txacolís i Costers del Sió



L'agenda d'actes vitivinícoles a Catalunya, com ja comentava en un post de la setmana passada,  i els premis i guardons continuen treient fum:

Aquest dissabte la Cooperativa de Batea (DO Terra Alta) celebra el seu 50è aniversari. Actualment el celler Batea és una de les cooperatives més potents de Catalunya per la seva gran quantitat de producció. Cullen 9,2 milions de quilos de raïm. Per festejar els 50 anys treuen al mercat una edició especial del seu vi de gamma més alta, que és una selecció de tres barriques: l’Aube. Així mateix, el proper 10 d'abril es celebrarà al Pavelló Municipal de  Batea una nova edició de la Fira de la DO Terra Alta. Durant tota la jornada hi haurà una mostra de vins on es podran tastar els vins de la denominació. Al migdia també es fara l'acte de lliurament dels 1ers premis "Terra Alta Garnatxa Blanca", el segell de garantia que la DO ha presentat recentment.
A Poboleda (Priorat) es fa aquest dilluns la segona edició de Poboleda Vins, una jornada tècnica on es convida als professionals i on es tastaran els vins de l’anyada 2008 dels diferents cellers de Poboleda. Està organitzat per l’Ajuntament i els Cellers de Poboleda amb la col·laboració de la DOQ Priorat.
René Barbier Chardonnay Selección 09 ha obtingut una medalla de plata a la 18ena edició de l'internacional Concurs Chardonnay du Monde. En el mateix concurs, el Chardonnay Selecció Albet i Noya (també del Penedès) ha obtingut medalla de bronze.

Un dels cellers més emergents de l'Empordà, Terra Remota, acaba de treure al mercat la nova anyada 2008 del seu negre Camino, que ha guanyat elegància. El preu aproximat d'aquest vi és de 15 euros.
El celler Ca n'Estella (Sant Esteve Sesrovires) acaba de treure al mercat la nova anyada 2010 del seu Clot dels Oms, el seu  blanc elaborat amb chardonnay i malvasia. El preu aproximat d'aquest vi és de 7 euros.
El celler Viñas del Vero (DO Somontano) va presentar ahir dimarts a l'Espai Miró de Barcelona la nova anyada del seu aromàtic vi blanc Viñas del Vero Gewürztraminer Colección. La presentació l'ha fet l'arquitecte Miquel Espinet (5 a Taula).
L'oficina comercial d'Àustria va organitzar dilluns passat a 1es instalaciones del FAD de Barcelona un tast per donar a conèixer els vins de les diferents zones productores d'aquest país.

El Consell Regulador de Campo de Borja fa avui dimecres a l'Hotel Palace de Barcelona una mostra de garnatxes i un tast magistral impartit pel primer Master of Wine espanyol, Pancho Campo.

També avui dimecres es lliura a la seu del Consell Regulador del Cava, a Vilafranca del Penedès, el Premi i Beca Cristòfor Mestre i Artigas - Viticultura i Enologia. 

Per primera vegada a Barcelona, dilluns que ve es fa a hotel Condes de Barcelona un showroom per donar a conèixer una selecció dels millors txakolís de la DO Bizkaiko Txakolina. Hi participen un total de 16 cellers.

Per  altra banda, el celler Costers del Sió, de la DO Costers del Segre, acaba de presentar la trilogíi VS Rosado, VS Blanco y VS Tinto i les seves noves anyades.

1 comentari:

  1. Jo vaig a la bodega de costers de sio en breu, avui mateix m'he decidit per 11 euros val la pena.
    http://www.sibaritic.com/detalle/producto/7/visita-a-la-exclusiva-bodega-costers-del-sio.php
    M'agradaria sapiguer quins son els vins que obsequien

    ResponElimina