dimecres, 2 març de 2011

Terroja, el xarel·lo sense criança en bóta de més alta expressió i preu


TERROJA 2007

Castellroig

Finca de procedència: Terroja
DO: Penedès
Varietats i verema: 100% Xarel·lo
Superfície: 0,70 hectarees
Rendimient per hectàrea:  3.500 Kg/ Ha o 1,5 Kg/cep.

Elaboració:

Temps de maceració:  16 hores maceració pelicular a 11 graus.
Temps de fermentació: 2-3 setmanes.
Tipus de fermentació:  fermentació a baixa temperatura en inox. No malolàctica
Temperatura de fermentació:  15 ºC
Criança:  Sobre mares en inox durant 6 mesos.
Data d'embotellat: 17 Abril 2008
Temps d’envelliment a l’ampolla: 33 mesos

Dades tècniques:

Grau alcohòlic: 13,25
pH: 3,15
Acidesa total: 6,5 g/l (tartaric)
Ben conservat millorarà els propers: 3 – 5 anys
Formats disponibles: 75 cl. i magnum
Producció:  3.000 i 100 magnums
P.V.P. aproximat: 24,80€

Nota de tast: Vi fresc i afruitat. Expressa aromes de pinya, aranja i grafit. En boca és increïblement carnós i equilibrat.  S’obté la màxima expressivitat del xarel-lo i terroir terroja, vi fresc i concentrat a la vegada, moltes aromes florals i fruites, cítrics i boca grassa. Es pretén obtenir un vi en la màxima expressió varitetal i per aixo no es fa criança en bóta de roure.
Gastronomia: Ideal per a peixos, marisc i carns blanques.
Temperatura de consum: 9-12ºC

Comentari personal: És, sens dubte, el xarel·lo sense criança en bóta de més alta expressió i preu del mercat. El bon treball fet amb les mares i el seu notable envelliment a l’ampolla fan dubtar fins i tot als experts, però, de si veritablement hi ha una absència total de fusta. A Castellroig, on van fer un destacat mapa de sols, van ser també pioners pel que fa a l’aposta per la xarel·lo i aquest Terroja és la seva aposta més radical per expressar amb majúscules tant la varietat com el terrer. Presenta elegants notes d’evolució.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada