dimarts, 15 de març del 2011

Ajudes per promoció a tercers països

La Generalitat ha anunciat avui la convocatòria per la campanya 2011-2012 de nous ajuts europeus per a la promoció en mercats de tercers països de productes vitivinícoles:
El Departament d'Agricultura convoca l'ajut per a la promoció de productes vitivinícoles en mercats de tercers països per a la campanya 2011-2012
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha convocat, per a la campanya inicial o única 2011-2012, els ajuts destinats a la promoció en mercats de tercers països de productes vitivinícoles, i n’ha aprovat les corresponents bases reguladores, com publica avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Les sol·licituds s’han de presentar a les seus territorials del Departament de la demarcació en la que estigui ubicat el sol·licitant fins el proper 31 de març de 2011.
 
El finançament dels ajuts a les accions va a càrrec del fons FEAGA, i l'import per a cadascuna de les accions i dels programes seleccionats no podrà superar el 50 per cent de les despeses subvencionables. En els programes de més d'un any de durada aquest límit màxim es considerarà per cada any d'execució.
 
L’inici d’actuacions té data per al proper 1 d’agost d’enguany i aquesta és la quarta campanya d’un total de les cinc pressupostades.

Cal remarcar la rellevància que té per a les empreses o entitats que optin a aquesta ajuda per a la promoció dels seus productes a països que no pertanyen a la Unió Europea (UE) la subvenció de fins al 50% del total de les despeses dels següents tipus de actuacions:
 
1) Participació en fires internacionals en tercers països (no integrants de la UE)
2) Accions d’informació i promoció.
3) Campanyes d’informació.
4) Estudis de mercat, ja sigui per a nous mercats o per a avaluar els resultats de les mesures pròpies de la subvenció.
 
Els sol·licitants d’aquestes ajudes poden ser:
1) Empreses
2) Associacions i Consorcis d’exportadors
3) Consells Reguladors de les Denominacions d’Origen
4) Agrupacions de productors
5) Entitats associatives sense ànim de lucre participades per empreses vitivinícoles i que tinguin entre els seus objectius la promoció exterior dels vins i caves catalans.
 
 
 

6 comentaris:

  1. Perdona però com es que no fas cap referència a que les tres campanyes anteriors aquest ajut ha estat gestionat per l'INCAVI, i ara ho portarà directament el Departament? Que vol dir aquest canvi? Que representa per l'INCAVI?

    ResponElimina
  2. El Departament? Això no ho portava l'INCAVI?

    ResponElimina
  3. L'Incavi, comptant les dues últimes campanyes i l'actual, la 2010-2011, ha gestionat més de 17 milions d'euros. És cert, com diu la nota de premsa, que a partir de la pròxima campanya, serà el mateix Departament d'Agricultura qui gestionarà els fons.

    ResponElimina
  4. El fet no ho porti INCAVI ara vol dir que la seva gestio ha estat ineficient o que s'ha decidit "reestructurar-lo"?

    ResponElimina
  5. És evident Anònim que a la Generalitat hi ha el mateix director general de l'Incavi que hi havia però uns altres colors polítics que estan introduïnt canvis en la manera de funcionar de l'Incavi.

    ResponElimina
  6. El celler pel qual treballo ha estat beneficiari de l'ajut, i sempre m'ha semblat que el personal de l'INCAVI ha posat molta bona voluntat però li mancaven recursos...Normalment parlaven amb la mateixa noia, que anava desbordada, i últimament amb un noi que semblava el seu ajudant. No se si es pels colors o per qualsevol altre motiu, però si com dius han gestionat 17 milions d'euros, l'INCAVI no podia tenir només dos persones per portar-ho.

    ResponElimina